Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Wisla o mě dost bojovala. Plně se ztotožňuji s jejími plány, řekl Kliment

Po úspěšné sezoně na Slovácku, kterému 10 brankami pomohl k nejlepšímu umístění v klubové historii, se chtěl útočník Jan Kliment posunout v kariéře dál. Od příštího ročníku bude hrát v polské Ekstraklase za třináctinásobného šampiona Wislu Krakov, která o jeho angažování hodně stála.

Jan Kliment ze Slovácka oslavuje gól
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Určitě jsem se chtěl po téhle sezoně posunout, byla pro mě osobně úspěšná. S působením na Slovácku jsem byl velmi spokojený. Myslím, že stejně jako všichni. Začátky pro mě nebyly moc lehké, měl jsem tam nějaké problémy se zraněním, které jsem měl před příchodem z Dánska," řekl Kliment webu agentury Nehoda Sport, jež ho zastupuje.

"V téhle sezoně se ale sešlo vše tak, jak mělo - ať už štěstí, forma, kádr, trenéři, realizační tým. Všechno si krásně sedlo a vzniklo z toho úspěšné čtvrté místo. Myslím si, že na tohle bude hodně lidí vzpomínat včetně mě," pokračoval sedmadvacetiletý Kliment, díky jehož přispění čeká Slovácko druhé předkolo nové Evropské konferenční ligy.

Třetí zahraniční angažmá

Po působení v Bröndby Kodaň a Stuttgartu si vyzkouší třetí zahraniční angažmá. "Přestup do Wisly se rodil tak, že to byla jedna z prvních nabídek, a hned konkrétní. Já i můj agent David Nehoda jsme byli spokojeni se všemi podmínkami. Wisla o mě hodně stála, když to řeknu úplně otevřeně, tak o mě dost bojovala. Další důležitou věcí na přestupu byla skutečnost, že se plně ztotožňuji s jejich plány na další sezony," prohlásil odchovanec Jihlavy.

Polskou ligu nikdy moc nesledoval. "Jak to tam chodí, zatím moc nevím. Vím, že oproti Česku je většina stadionů nových a velkých, tréninkové centrum má Wisla dvacet kilometrů za městem. Mluvil jsem samozřejmě s bývalými spoluhráči z reprezentace nebo z tuzemska a ti si polskou ligu nemůžou vynachválit jak kvalitou soutěže, tak třeba zázemím všech klubů," dodal pětinásobný český reprezentant.

S třináctinásobným polským šampionem, který už deset let čeká na titul a naposledy obsadil v lize až 13. místo, podepsal tříletou smlouvu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články