Trailer: Hugh Jackman hledá svou ztracenou lásku ve sci-fi od švagrové Christophera Nolana

Trailer: Hugh Jackman hledá svou ztracenou lásku ve sci-fi od švagrové Christophera Nolana
Reminiscence (2021) | Warner Bros.
Sci-fi Reminiscence je režijní debut Lisy Joy, scenáristky a producentky populárního seriálu HBO Westworld, na němž spolupracuje se svým manželem Jonathanem Nolanem, bratrem slavnějšího Christophera.
Hrdinou filmu je vědec Nick Bannister (Hugh Jackman), jenž objeví způsob, jak znovu prožít svou minulost, a pomocí této technologie se snaží najít svou dlouho ztracenou lásku Mae (Rebecca Ferguson).

Trailer:

Reminiscence
Z prvního traileru Reminiscence vypadá jako "nolanovský", resp. "počátkovský" romantický sci-fi thriller, který se ale zřejmě bude muset obejít bez velkolepých akčních scén. Joy jakožto hlavní autorka snímku bude patrně spoléhat především na svůj řádně zamotaný scénář (diváci Westworldu mají alespoň přibližnou představu, jak moc velký mindfuck nás možná čeká), v němž umanutý Jackman bude ve své vlastní mysli pátrat po své osudové lásce. Nezní to úplně marně a i ukázka vypadá docela hezky a má solidní náboj.
Největší zájem ale stejně budí atraktivní casting - kromě Jackmana a Ferguson (Mission: Impossible - Fallout) se ve filmu objeví také Thandie Newton, již si Joy přivedla ze zmíněného seriálu, Daniel Wu (Into the Badlands, Tomb Raider) nebo Cliff Curtis (Sunshine).
Premiéru v českých kinech bude mít snímek 19. srpna (o den později by měl být k dispozici i na HBO Max).