Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Parta z Mácháče opět spolu: Voráček a spol. vyprovodili kámoše „Tronču“ na poslední cestu

    Jsou jako pokrevní bratři. Rozumí si na ledě i mimo něj. Hokejová parta, která pod vedením Jakuba Voráčka a Ondřeje Pavelce každým rokem podniká bláznivé výlety na legendární Mácháč, se opět po delší době sešla pohromadě. Tentokrát ale ani jeden z vyhlášených pařmenů neměl důvod k úsměvu. Přišli se totiž rozloučit s dobrým kamarádem a bývalým hokejovým parťákem Markem Trončinským (†32), který zemřel před dvěma týdny.

    Na ledě jsou to tvrďáci k pohledání, v pátek odpoledne v ústeckém krematoriu ale slavní hokejisté Jakub Voráček, Ondřej Pavelec, Radek Smoleňák či Jiří Tlustý neudrželi slzy.

    Poslední jmenovaný po obřadu dokonce emotivně vyběhl ze síně a propukl v pláč. 

    Hokejista Jiří Tlustý se neubránil slzám.

    Všechny totálně zdrtila nedávná šokující smrt jejich teprve dvaatřicetiletého kamaráda a bývalého hokejového parťáka Marka Trončinského.

    Radek Smoleňák a Jakub Voráček na pohřbu Marka Trončinského

    Vyhlášený hokejový showman měl pověst baviče, který nezkazil žádnou zábavu. S Voráčkem a spol. populární „Tronča“ často podnikal výlety, na něž budou hokejisté až do konce života vzpomínat s úsměvem na tváři.

    Loni se bývalý reprezentační obránce spolu s výše zmíněnou bandou a dalšími pařmeny zúčastnil několikadenní párty na legendárním Mácháči.

    Když ho redaktoři Expresu zachytili na pláži ve slaměném klobouku, byl na první pohled značně „společensky unaven“. Chladil si hlavu ručníkem a vypadalo to, že každou chvíli usne. Velmi unaveným dojmem působili i jeho hokejoví kumpáni, kteří si užívali sluníčko na pláži.

    O tom, jak si Trončinský mimo sezonu uměl užívat, kolují v českém hokeji legendy. Podle všeho se mu ale právě jeho divoký život nakonec stal osudným. 

    Podle zdrojů CNN Prima News to byly drogy, co vzalo někdejšímu reprezentantovi před dvěma týdny život. 

    Rodina Markovi Trončinskému přinesla helmu, hokejku a dres.

    Na pohřbu se kromě známých hokejistů objevila také Trončinského manželka a šestiletá dcera Adriana, která přinesla tatínkovi na cestu do hokejového nebe namalovaný obrázek. 

    Nikdo samozřejmě v tento den nechtěl rozebírat, co oblíbenému hokejistovi vzalo život. Na všech zúčastněných bylo vidět, jak moc jim Marek bude chybět.

    „Trondo, drž se tam nahoře, kamaráde,“ vzkázal dobrému kamarádovi Jakub Voráček, který původně plánoval, že bude tyto dny trávit s rodinou, ale nakonec se přišel s Trončinským rozloučit.

    Jakub Voráček se přišel rozloučit se svým kamarádem Markem Trončinským.

    Stejně jako další členové „party z Mácháče“ za zvuku dojemné hudby nakráčel k rakvi a se slzami v očích „Tronču“ vyprovodil na poslední cestu.

    „Byl to férový, citlivý chlap, který nebyl dokonalý, ale za mě to byl nejlepší syn, kterého už nikdy neuvidím,“ napsal na Facebooku před několika dny zdrcený Radek Trončinský, otec zesnulého hokejisty.

    „Marku, ty můj kluku, odpočívej tam nahoře v pokoji. Jednou se shledáme a ty mě konečně naučíš to zakončení pod nohou. Byl jsi mi vším,“ dodal Trončinský starší.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 sobota 2. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      24
    • Trapas
      16
    • Cože
      9
    • Haha
      8
    • Sladký
      8
    • Tvl
      7