Semifinále jako odvety. ‚Česká‘ skupina v Rize propadla, o medaile si zahrají pouze týmy z ‚béčka‘

Měli skoro celou obranu složenou z hráčů NHL, na čtvrtfinále jim přijel ze zámoří i brankář Sergej Bobrovskij. Navzdory nabité soupisce ale ruští hokejisté čtvrtfinále mistrovství světa v Rize nezvládli. Favority vyřadila Kanada, která se o postup ze skupiny musela strachovat až do posledního utkání. Poslat domů své soupeře se povedlo všem čtyřem týmům ze základní skupiny B. Semifinálové dvojice se tak utkají na turnaji už podruhé.

Tento článek je více než rok starý.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcel Noebels proměňuje postupový nájezd Německa v souboji se Švýcarskem

Marcel Noebels proměňuje postupový nájezd Německa v souboji se Švýcarskem | Foto: via www.imago-images.de | Zdroj: Reuters

Když si v prodloužení Troy Stecher prohodil puk mezi nohama a přihrál puk před prázdnou branku, mohl zanedlouho slavit nejen střelec branky Andrew Mangiapane, ale i celá Kanada.

„Mají spoustu skvělých hráčů z NHL. Museli jsme se hodně soustředit. Turnaj jsme doposud neměli dobrý, pro spoustu kluků to je první mistrovství světa a dost jsme se s tím prali, abychom pochopili, jak vlastně máme hrát. Trvalo nám to dva týdny, abychom se připravili na čtvrtfinále, a klaplo to,“ řekl o svém týmu kanadský kapitán Adam Henrique.

Přehrát

00:00 / 00:00

O medaile si na MS zahrají pouze týmy ze základní skupiny B. Více v příspěvku Františka Kuny

Na kanadský úspěch navázaly během čtvrtfinálového dne i další týmy ze základní skupiny B. Spojené státy bez větší námahy vyřadily Slovensko, Finům stačil proti českému týmu jediný gól a dál jdou i Němci, kteří vybojovali play-off až v posledním zápase skupiny. A byli 44 sekund od konce ve čtvrtfinále.

Při hře bez brankáře ale srovnal Leon Gawanke a rozhodující nájezd v rozstřelu proměnil forsbergovskou kličkou Marcel Noebels.

Němci jdou dál a ožívají jejich medailové vzpomínky z olympijských her v Pchjongčchangu, kde získali stříbro. Byl u toho i jeden z úspěšných střelců v nájezdech Dominik Kahun.

„Popravdě, je to hodně podobné. Máme tady zase partu fajn kluků, která byla i na olympiádě. Dokázali jsme tehdy porazit velké týmy a byla u toho pohodová atmosféra v šatně. To je letos stejné. A to je důvod, proč jsem se rozhodl přijet, chci pomoct. Jedeme dál,“ slibuje Kahun snahu o další německý úspěch.

V semifinále se tak utkají pouze týmy ze základní skupiny B tohoto šampionátu. Kanada vyzve Spojené státy v sobotu od 13.15, duel Finsko - Německo začne v 17.15. Oba zápasy můžete sledovat v online reportáži na serveru iROZHLAS.cz, živé vstupy nabídne stanice Radiožurnál Sport.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme