Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bittner potěšil na Závodu Míru mladíků české fanoušky. Vyhrál první řádnou etapu

Nadějný český závodník a člen "juniorské" formace stáje Sunweb Pavel Bittner ukázal, že může být skvělým závodníkem. Na Závodě Míru do 23 let dokázal 19letý jezdec v Rýmařově zvítězit. Po kopcovité etapě si poradil trochu překvapivě v hromadném dojezdu 88 závodníků.

Pavel Bittner slaví výhru v první etapě Závodu Míru
zdroj: Facebook – Závod Míru U23 Grand Prix autor: Jan Brichta

Peloton se tradičně do první etapy vydal z Jeseníku. Ve žlutém jel vítěz kratičkého prologu Sören Waerenskjold z Norska. Na bezmála 135 kilometrech čekalo závodníky osm kopců, když nejvyšším bodem byl průjezd kolem rašeliniště Skřítek ve výšce 865 metrů. Kolem Rýmařova se pak jely tři okruhy. Peloton dojížděl do cíle kompaktní a Bittner předvedl nejrazantnější finiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Bittner vyhrál etapu na Závodu Míru U23

Dvacátý druhý finišoval Petr Kelemen, 37. dojel Jakub Bouček. Celkem závod jede šest Čechů. Ve vedení zůstal Nor Sören Waerenskjold. Bittnera dnešní úspěch posunul na páté místo se ztrátou devíti sekund.

"Jsem v této kategorii prvním rokem a určitě je to můj největší úspěch, skok kupředu. Dnešní den je jako ve snu. Mám nyní dobré období a zlepšuji se," uvedl Bittner v tiskové zprávě. "V závěru bylo na čele pět Norů a my jsme měli druhý vláček. Bylo to trochu hektické, ale taktika byla stanovena v závěru na mě a jsem šťastný, že jsem nezklamal. V posledních stovkách metrů jsem byl na třetí pozici a začal spurtovat tak dvě stovky metrů před páskou," řekl juniorský vicemistr Evropy z loňského roku.

Ukázali se i další čeští jezdci. Na vrchařských prémiích dvakrát bodoval Petr Kelemen, v závěru byl v samostatném úniku Vojtěch Řepa a vyhrál jednu sprinterskou prémii. "Kluci předvedli skvělý taktický výkon. Byli vidět, jezdili aktivně a hlavně se podařilo udělat závěr pro soupeře hodně těžký. Tím, že museli stíhat Řepu, jsme mohli pošetřit na spurt a Pavel výkon všech korunoval tím nejlepším způsobem," řekl reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Závod Míru cyklistů do 23 let:

Prolog - Jeseník (3,4 km): 1. Waerenskjold (Nor.) 4:01, 2. Vogel (Švýc.) -6, 3. Vauquelin (Fr.) -7, ...28. M. Vacek -17, 38. Bittner, 39. J. Ťoupalík (všichni ČR) oba -19.

1. etapa - Jeseník - Rýmařov (130,4 km): 1. Bittner 3:15:36, 2. Krul (Niz.), 3. Barrenetxea (Šp.), ...21. Kelemen, 37. Bouček (oba ČR).
Průběžné pořadí: 1. Waerenskjold 3:19:37, 2. Krul -5, 3. Vauquelin -6, ...5. Bittner -9, 25. M. Vacek -17, 34. J. Ťoupalík -19.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články