Oblíbený seriál televize Prima, Sestřičky, spěje ke svému vyvrcholení. Příběh z prostředí Nemocnice Rubava, v jehož vyprávění Sestřičky navázaly na Modrý kód, se uzavře 78. epizodou ve středu 23. června 2021 ve 20.15.

-reklama-


S koncem letošní jarní televizní sezóny končí i populární primácký seriál z nemocničního prostředí. Tvůrci Sestřiček divákům přichystali strhující závěr. „Seriál Sestřičky byl od svého počátku zamýšlen jako uzavřený příběh, který volně navázal na úspěšný Modrý kód. Po dobu čtyř let byl jedním z pilířů našeho programového schématu. Ale stejně jako v životě i v televizi platí, že něco končí proto, aby něco nového mohlo začít,“ sdělil generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Sestřičky převzaly ve vysílání televize Prima štafetu po Modrém kódu 29. srpna 2020 a spojily to, co měli diváci Modrého kódu nejraději, s tím, co na seriálech milují: lásku i vztahová dramata, která známe z vlastních životů. „Podařilo se nám oživit jeden z našich nejúspěšnějších seriálů a z žánru medical drama jej posunout do vztahové roviny. Získali jsme pro něj i herecké špičky, například Danielu Kolářovou, Martina Preisse, Sašu Rašilova, Adélu Gondíkovou, a objevili jsme mladé talenty Jana Nedbala, Amélii Pokornou nebo Natálii Halouzkovou,“ sdělila ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová.

Osudy zdravotních sester Katky, Míši, Mery a Lukáše sledovalo v průměru 740 tisíc dospělých diváků, přičemž nejsledovanější epizodu vidělo v CS 15+ 835 tisíc diváků.* Dalších v průměru bezmála 90 tisíc lidí jednotlivé díly sledovalo na internetových stránkách iPrima.cz. „Říká se, že v nejlepším je třeba přestat – i to Sestřičky nepochybně naplní, protože pro diváky chystáme skutečně velkolepý závěr,“ dodává Lenka Hornová s tím, že poslední díl seriálu Sestřičky je již natočený a aktuálně ve fázi postprodukce.

Do konce vysílání seriálu Sestřičky zbývá posledních šest dílů, do nichž autoři vložili romantiku, ale i dechberoucí dramata. Že diváky u sledování posledních epizod čekají napínavé chvíle, předurčil jeden z posledních odvysílaných dílů, v němž zemřela hlavní postava pětiletého příběhu Nemocnice Rubava, vrchní sestra Mery v podání Sabiny Laurinové. „Byl to to kus života. Když se před pěti lety začalo natáčet, po čtrnácti dnech jsem si myslela, že víc nevydržím, že se to v životě nenatočí. Bylo to velmi náročné, pro mě asi jeden z nejtěžších projektů. Ale stálo to za to! Všichni jsme se tady naučili mnoho věcí. Děkuju za tu krásnou příležitost, kterou jsem dostala ve svém zralém životě,“ řekla po natočení své poslední scény Sabina Laurinová.

Vedle Laurinové do seriálu Sestřičky přestoupili z Modrého kódu také Saša Rašilov, Marek Němec, David Gránský, Sandra Nováková, Ondřej Rychlý, Roman Zach, Igor Chmela nebo Kristýna Frejová. Doplnili je Daniela Kolářová, Dana Syslová, Adéla Gondíková, Petr Vaněk, Jan Nedbal, Natálie Halouzková a další.

Seriál Modrý kód zahájil vysílání 25. března 2017 a do 22. června 2020 nabídl divákům televize Prima 264 epizod. Návazné Sestřičky, které stejně jako Modrý kód získaly v primáckém programovém schématu pondělní a středeční večery, slavnostně zahájily natáčení 9. července 2020, divákům se představily poprvé 29. srpna 2020 a svůj příběh odvyprávěly v 78 epizodách. Tu poslední uvidí diváci TV Prima ve středu 23. června ve 20.15.

Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni 2. 6. 2021

-reklama-