Zavřít reklamu

Když vypustil v roce 2010 Christopher Nolan do kin po celém světě svůj film Počátek, rozpoutal tím vlnu imitací a napodobenin několikanásobně do sebe vnořených snových sekvencí. Tak jak se této myšlenky ujal třeba i seriál Rick and Morty, tak se herní průmysl, alespoň co se týče jeho relativně mainstreamové strany, takovým tématům z velké části vyhýbá. Do podivných snů, z kterých není úniku, se však můžete dostat v čerstvé novince Suicide Guy, která zrovna dorazila na Steam po několika měsících od toho, kdy už byla dostupná na mobilních zařízeních.

Hlavní hrdinou hry je titulní Suicide Guy, obyčejný chlápek, který se dostane do situace, v níž jde o život a o smrt. V polospánku mu totiž z ruky vypadává lahváč s pivem a vy mu budete muset pomoci se co nejdřív probudit, aby ho stačil chytit a nepřišel tak o tento zlatavý mok. A jak že budete podivně pojmenovanému protagonistovi pomáhat? No přece tím, že ho necháte v jeho snech co nejdříve zemřít.

Každá z 31 úrovní představuje ve hře jeden podivný sen, ve kterém musíte najít způsob, jak můžete co nejdříve zemřít. Možná vám tak Suicide Guy udělá menší problémy s jeho prvotním osvojením. Přece jenom jde koncept hry proti zavedeným herním tradicím, kdy se smrti spíše vyhýbáte. Jednotlivé hádanky pak řešíte většinou pomocí využití „pošahaného“ systému herní fyziky a snové logiky. Z pohledu první osoby jsou pak některé ze snových kousků neuvěřitelně adrenalinové, v jiných úrovních vás ale zase upoutá zjevná inspirace vycházející z různých her a filmů.

  • Vývojář: Chubby Pixel
  • Čeština: Ne
  • Cena5,59 euro
  • Platforma: macOS, Windows, Linux, iOS, Android
  • Minimální požadavky na macOS: MAC OS X 10.6.7. nebo novější, dvoujádrový procesor na taktu 2 GHz, 2 GB operační paměti, grafika Intel HD 3000 / ATI Radeon 2400 / Nvidia 8600M nebo lepší, 4 GB volného místa

 Hru Suicide Guy: Deluxe Edition můžete stahovat zde

.