5. června 2021 • 08:00

Colorado poprvé v play off padlo, slaví Vegas. Montreal porazil Winnipeg

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Montrealu porazili ve druhém zápase 2. kola play off NHL Winnipeg 1:0 a vedou v sérii 2:0. Druhé vítězství vystřelil Canadiens Tyler Toffoli. Carey Price v brance Montrealu kryl všech 30 střel Jets. Poprvé v play off prohrálo Colorado, které ve třetím utkání série podlehlo Vegas 2:3.



Po bezbrankové první třetině otevřel Montreal skóre již ve 2. minutě druhé části. Winnipeg v přesilové hře propadl v útočném pásmu, puku se zmocnil Toffoli a rychlý protiútok vyřešil elegantní stahovačkou a přesnou střelou do levého horního rohu branky Connora Hellebuycka.

Canadiens vyhráli pátý zápas za sebou a po obratu v sérii s Torontem ze stavu 1:3 nakročili k úspěchu i v bojích s Winnipegem. „Za stavu 1:3 s Maple Leafs to pro nás nebylo jednoduché, ale dokázali jsme je zatlačit a sérii jsme otočili. Každý hraje s maximálním úsilím, což je povzbuzení do dalších bojů,“ uvedl trenér Montrealu Dominique Ducharme.

Brankář Price vychytal první čisté konto v letošním play off a byl počtvrté za sebou vyhlášen první hvězdou zápasu. „Kluci přede mnou odvedli výbornou práci. Dnes nás k výhře dovedlo týmové úsilí. Hrajeme dobře na obou stranách hřiště a vzájemně se podporujeme, proto se nám v posledních zápasech tak daří,“ řekl vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL za rok 2015.

Montreal oslavuje druhé vítězství v sérii s Winnipegem
Montreal oslavuje druhé vítězství v sérii s Winnipegem

Jets se museli obejít bez Marka Scheifeleho, který za tvrdý a nesportovní faul z prvního vzájemného duelu dostal čtyřzápasový trest. Nejproduktivnější hráč Winnipegu v základní části v závěru prvního utkání série zákeřně sestřelil skórujícího Jakea Evanse, kterého museli z ledu odnést na nosítkách.

Šest zápasů byli hokejisté Colorada v play off neporaženi. St. Louis vyřadili z bojů o Stanley Cup v nejkratším možném čase a zvládli také úvodní dva domácí zápasy v sérii s Vegas, až v Nevadě hráči Avalanche narazili.

Golden Knights před vyprodanou T-Mobile Arenou otevřeli skóre ve 25. minutě, kdy využil výborného vstupu domácích do druhé třetiny William Karlsson. Švédský útočník si v souboji před brankou šikovně přikopnul vyražený puk a poprvé překonal Philippa Grubauera. Coloradu k vyrovnání stačilo 89 vteřin. Marc-André Fleury vyrazil střelu Pierra-Édouarda Bellemarea jen ke Carlu Söderbergovi a švédský útočník bez problémů trefil poloodkrytou branku.

Ve třetí části využil přesilovou hru Mikko Rantanen a poslal Colorado do vedení 2:1. Rozhodnutí přišlo pět minut před koncem třetího dějství. V čase 54:42 chytře zpoza branky překonal Grubauera Jonathan Marchessault a o 45 sekund později rozhodl o výhře Vegas Max Pacioretty.

Góly

Domácí:

Hosté: 21:41. Toffoli

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), Jo. Benn, Pionk, Forbort, Stanley, Poolman – Connor, Dubois, Wheeler (C) – Ehlers, Lowry, Copp – Perreault, N. Thompson, Appleton – Vesalainen, Harkins, Lewis.

Hosté: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, Kulak, E. Gustafsson – Lehkonen, Danault, Gallagher (A) – Toffoli, Suzuki, Caufield – Byron (A), Kotkaniemi, J. Anderson – Armia, E. Staal, Perry.

Rozhodčí

Furlatt, Pollock – Barton, Cherrey.

Stadion

Bell MTS Place, Winnipeg

Góly

Domácí: 24:38. W. Karlsson, 54:42. Marchessault, 55:27. Pacioretty

Hosté: 26:07. Söderberg, 45:04. Rantanen

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (Thompson) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, Holden, Whitecloud, Hague – Mark Stone (C), Stephenson, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, Sikura – Kolesar, P. Brown, W. Carrier.

Hosté: Grubauer (Dubnyk) – Makar, D. Toews, Girard, Graves, Timmins, Nemeth – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Ničuškin, Jost, Saad – Donskoi, Compher, Burakovsky – Sherwood, Bellemare, Söderberg.

Rozhodčí

StLaurent, McCauley – Berg, Brisebois

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

17 504 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud