Hlavní obsah

Letní Ungelt pod novou střechou

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní scéna pražského Divadla Ungelt zahájila 2. června provoz divácky úspěšnou inscenací Deštivé dny s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem. Do 13. září odehraje více než osmdesát představení, a to ve zrenovovaném prostoru s mobilním zastřešením a novým sociálním zařízením.

Foto: archiv Divadla Ungelt

S novou střechou i sedadly působí Letní scéna Divadla Ungelt útulným dojmem.

Článek

Vzdušná střecha spolehlivě ochrání diváky před deštěm, a přitom nikterak neporušuje přírodní ráz malebného zákoutí na hradčanském Novém Světě. Pod její klenbou diváci uvidí většinu inscenací ze stávajícího repertoáru kamenného Ungeltu a několik novinek.

Již 10. června to bude inscenace psychologického dramatu Dobrou noc, mami, jímž před čtvrtstoletím Ungelt zahajoval sezonu. V loňském roce se ji však k výročí nepodařilo uvést, a tak ji diváci poprvé uvidí až na Letní scéně. V rolích matky a dcery se představí Taťjana Medvecká a Lucie Štěpánková.

Tatiana Dyková, Vojtěch Dyk a Radovan Klučka jsou protagonisty bláznivé grotesky Slepice na zádech, která se bude poprvé hrát 14. června. Režisérem je herec Jaromír Dulava.

Poprvé se na Novém Světě objeví i komedie Dovolená paní Josefy s Jitkou Smutnou v hlavní roli, stejně tak i inscenace Vejšlap s Martinem Písaříkem, Petrem Stachem a Janem Holíkem. Hrát se budou i Miss Dietrich lituje s Reginou Rázlovou v roli Marlene Dietrich, Přítelkyně s Jitkou Smutnou a Alenou Mihulovou, Poslední ze žhavých milenců a Drobečky z perníku se Simonou Stašovou nebo Pan Halpern a pan Johnson s Petrem Kostkou a Františkem Němcem.

„Všichni pociťujeme, že se na nás pauza podepsala, a i když si pilně opakujeme texty, máme daleko větší trému než před rokem. Ale na diváky se těšíme, a i když zatím můžeme obsadit jen polovinu hlediště, je pro nás každý důležitý. Věřím, že se jim ve zrekonstruovaném hledišti bude líbit, že jim splatíme měsíce čekání i trpělivosti s neustálým překládáním představení a poděkujeme za neutuchající podporu,“ říká principál Ungeltu Milan Hein.

Tři speciální večery budou věnovány vzpomínce na Hanu Maciuchovou, která zemřela v lednu. Bude se promítat záznam inscenace 4000 dnů, v níž v Ungeltu hrála s Petrem Stachem a Ondřejem Novákem.

Poslední srpnový večer bude zasvěcen zpěvu. Na koncertu Ungelt zpívá vystoupí za živého doprovodu Jitka Smutná, Bára Štěpánová, Tatiana Dyková, Igor Orozovič a další herci.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám