USA - Kanada 2:4. Kanaďané budou znovu hrát o zlato, zase zářil Mangiapane

Hokejisté Kanady si znovu zahrají na mistrovství světa o zlaté medaile. Tým, který málem ani nepostoupil ze základní skupiny, si v semifinále poradil s USA a po výsledku 4:2 postoupil do finále. V něm se utká s vítězem souboje Finska s Německem.

Riga (Aktualizováno: 15:39 5. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američané nejdřív vyhráli základní skupinu B a pak si bez větších potíží poradili i ve čtvrtfinále proti Slovensku, které vyřadili po výsledku 6:1. To Kanaďané měli cestu do bojů o medaile o dost trnitější, když po úvodních porážkách s Lotyšskem a Německem postoupili mezi nejlepších osm jen těsně.

V sezoně jsme odvedli dobrou práci, ale šampionát je zklamání, připustil Pešán. U týmu chce pokračovat

Číst článek

Ve čtvrtfinále už to ale byla proti ruskému vývěru stará dobrá Kanada, která díky Mangiapaneově trefě v prodloužení postoupila pošesté v řadě do semifinále. A výborně si Kanaďané vedli i v zámořském derby, když už ve třetí minutě šli do vedení díky Brandonu Pirrimu, který poslal svůj tým do vedení z pohotové dorážky.

Američanům se ale podařilo ještě do přestávky vyrovnat, když Colin Blackwell šikovnou tečí překonal brankáře Kuempera.

Kanaďané si ale vzali vedení zpátky hned krátce po začátku prostřední třetiny, když Andrew Mangiapane protlačil puk do branky po skrumáži před americkým brankářem. A stejný hráč se prosadil i hned v úvodu třetí třetiny, když se dostal do samostatného úniku a pěknou kličkou zvýšil už na 3:1.

Za Američany pak sice ještě snížil Andrew Chmelevski, poslední slovo měl ale v závěrečné americké hře bez brankáře Justin Danforth. 

Kanaďané, kteří v základní skupině jen těsně unikli historické blamáži, tak zvládli i semifinále a popáté z posledních šesti šampionátů budou hrát o zlato. Američané budou znovu hrát jen o bronz. Na lepší než třetí místo čekají už od roku 1950.

Mistrovství světa v hokeji v Rize:
Semifinále:
USA - Kanada 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 18. Blackwell (Wolanin, Labanc), 44. Chmelevski (Rooney, Mackey) - 3. Pirri (Walker, N. Paul), 25. Mangiapane (Connor Brown), 41. Mangiapane (Connor Brown, Kuemper), 60. Danforth (N. Paul). Rozhodčí: Bruggeman (USA), Gouin - McCrank (oba Kan.), Oliver (USA). Vyloučení: 1:0. Bez využití.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme