Hlavní obsah

Chci, aby mě měl rád aneb Když se snažíte až příliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se žena zamiluje a cítí, že její vyvolený je ten pravý, je ochotna udělat vše proto, aby byly její city opětovány. Jenže přirozená snaha může velmi snadno přerůst v posedlost, která nevěstí nic dobrého.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přitažlivost a chemie, kterou cítíte k novému idolu, dokáže doslova divy. Abyste dotyčného co nejvíce zaujala, dáváte mu najevo, že ráda kdykoli poradíte či pomůžete, když bude třeba.

Možná budete ochotna dělat i různé druhy laskavostí, které byste pro nikoho jiného neudělala – a to jen proto, že máte pocit, že jste konečně našla toho pravého.

Jenže hranice mezi laskavou, milou ženou a překotnou snahou zaujmout za každou cenu je velmi tenká. Obzvlášť za situace, kdy si nejste zcela jistá, zda o vás dotyčný vůbec stojí. Podle čeho poznat, že už to se snahou přeháníte?

Má přednost před vším ostatním ve vašem životě

Cítíte, že jste zamilovaná a chcete znovu slyšet jeho hlas. K tomu máte pocit, že musíte být neustále k dispozici, aby si vás oblíbil. Proto mu dáváte přednost před vším ostatním ve vašem životě.

Když ve vztahu více dáváte, než dostáváte

Vztahy a sex

Podobný styl chování ale naznačuje, že nemáte vlastní osobní život, přátele, nebo hůř – že je vše jmenované oproti němu nepodstatné, popisuje pro Yourtango jedno z negativ přílišného snažení terapeutka Zita Feketeová, která se kromě jiného specializuje i na emoční manipulaci.

Dle jejích slov je důležité si za všech okolností udržet svůj vlastní rozvrh, stejně tak rovnováhu mezi prací a životem, scházet se s přáteli atd. Nemusíte být novému muži k dispozici nonstop.

Odpovídáte na všechny jeho zprávy

V digitální době se zdá zcela normální, že lidé odpovídají na zprávy ihned, jak je obdrží. Jenže právě taková reakce se obecně nedoporučuje, tvrdí Feketeová. Raději chvíli počkejte, než odpovíte. Nedávejte jeho potřebu rychlé reakce nad své vlastní zájmy.

Jak poznáte, že žijete s emočně nedostupným partnerem

Vztahy a sex

Jeho plány omezují ty vaše

Pokud v životě omezíte veškeré své plány a koníčky, jen abyste se přizpůsobila harmonogramu potenciálního přítele, je to nejen nevhodné, ale rovněž i poměrně zoufalé. Navíc, pokud budete plnit jen jeho potřeby, a na svoje zapomínat, může to způsobit zmatek a nesoulad ve vašem fyzickém i duševním zdraví.

Souhlasíte se vším, co říká. I když tomu nevěříte

Podpora myšlenek a cílů vyvoleného muže je jedním ze způsobů, jak na něj zapůsobit. Pokud se shodnete na více věcech, tím lépe. Nikdy ale nebude reálný způsob se shodnout naprosto ve všem. Což může být hlavně zpočátku vztahu frustrující.

A tak některé ženy v obavě, že ztratí své „kouzlo“, souhlasí se vším a nikdy nepředkládají vlastní názor.

Alice Machová: Ženy by se neměly bát vyjádřit svůj názor a říct si, co chtějí dělat

Styl

„Pokud se muž, se kterým jste, rozčiluje kvůli něčemu, v čem s ním nesouhlasíte, pak to asi nebude tak dokonalá spřízněná duše, jak si myslíte,“ poukazuje terapeutka.

Smějete se všem jeho vtipům

Rozesmát dívku či ženu je nedílnou součástí namlouvání. Mnoho žen si pak hledá partnera s podobným smyslem pro humor. Když se vám náhodou jeho vtipy nelíbí, tak proč se jim i tak smát?

Předstírání v podobné situaci opět působí poměrně uboze, navíc taková přetvářka není realizovatelná delší čas.

Ženské chování, které muže naprosto odrazuje

Vztahy a sex

Děláte pro něj víc, než je třeba

Pokud dáváte muži lásku najevo tím, že mu neustále projevujete nějaké laskavosti, jen těžko se dočkáte odplaty za každou z nich.

Nerovnováha ve vzájemném přístupu, která bývá v takových chvílích velmi viditelná, značí, že je buď přesvědčen o tom, že jeho čas je důležitější než váš, nebo spoléhá na tzv. mateřské chování, což může být ve vztahu později poměrně velkým problémem.

Zavíráte oči před jeho negativním chováním

Pokud již na začátku, aniž by vztah pořádně začal, ignorujete, nebo dokonce omlouváte jeho chyby, je to velká chyba, kvůli které vztah nejspíš dlouho nevydrží, anebo rozhodně nebude tzv. zdravý.

Stanovte si proto priority – pokud už v počátcích dělá něco, co vám vyloženě nesedne, dejte od něj raději ruce pryč.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak muži naznačit, že se vám líbí

Co se týče seznamování, byly již několikrát sepsány jisté zaručené způsoby, jak muž pozná, že s ním žena flirtuje a že se jí líbí. I tak ale někteří pánové...

Výběr článků

Načítám