Za utlačovaný lid Běloruska! Aktivistka svolává na Staromák

05.06.2021 15:23

Aktivistka Veronika Vendlová svolává demonstraci na podporu utlačovaných lidí v Bělorusku. Akce se uskuteční v pondělí na Staroměstském náměstí v Praze. Do české metropole totiž přijíždí vůdkyně běloruské opozice Svjatlana Cichanouská, kterou Vendlová a další její příznivci označují za regulérní zvolenou prezidentku Běloruska.

Za utlačovaný lid Běloruska! Aktivistka svolává na Staromák
Foto: archiv
Popisek: Veronika Vendlová

„Zní to neuvěřitelně. Kus od našich hranic diktátor utlačuje své lidi způsobem, jaký Evropa za poslední desítky let nepamatuje,“ komentuje na blogu serveru Aktuálně.cz Vendlová běloruský režim prezidenta Alexandra Lukašenka.

„Diktátor Lukašenko podněcuje obrovskou vlnu násilí vůči pokojným lidem v celé zemi. Nevinní lidé jsou mučeni a zavíráni do věznic. Vyhrožování, zastrašování, nikdo si nemůže být jistý svou bezpečností, a to ani v emigraci. Neštítí se ničeho, jak dokázal únosem letadla s Ramanem Pratasevičem a Sofijí Sapegaovou,“ popisuje Lukašenkovy praktiky.

Původní text ZDE

Anketa

Bojíte se klimatické katastrofy?

7%
91%
hlasovalo: 5384 lidí
I když má na první pohled tento diktátor vše – neomezenou politickou moc, silové složky, podporu sousedního Putinova režimu, nic podle Vendlové netrvá věčně. „Většinu lidí si nadobro obrátil proti sobě a každá podpora utlačovaných lidí přidává střípek do mozaiky změny, která nakonec nevyhnutelně nastane,“ věří.

Akci na podporu utlačovaných lidí v Bělorusku svolává na pondělí 7. června od 17.00 na Staroměstské náměstí. Do Prahy v tento den přijede běloruská opoziční politička Svjatlana Cichanouská na pozvání předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS). Sejde se také s prezidentem Milošem Zemanem, premiérem Andrejem Babišem (ANO) a ministrem zahraničí Jakubem Kulhánkem (ČSSD). Cichanouská bude v Česku do 10. června.

Právě Cichanouská je podle Vendlové právoplatnou prezidentkou Běloruska. „Do Prahy přijíždí žena, Svjatlana Cichanouská, kterou Lukašenko osudově podcenil a která ho podle dostupných informací přes všechny překážky porazila v prezidentských volbách. Respektive vyhrála by, pokud by se hlasy počítaly podle pravidel a kdyby se Lukašenko nebál předat svou moc,“ píše aktivistka.

„Lidé v Bělorusku chtějí změnu, chtějí konečně lidský přístup. Pojďme k té změně přispět a ukázat, jak se vítá Svjatlana Cichanouská, skutečná prezidentka svobodného Běloruska!“ vyzývá na závěr svého komentáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…