Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Porte se před závěrečným dnem na Dauphiné převléká do žlutého

Australan Richie Porte se v předposlední etapě Critéria du Dauphiné ujal průběžného vedení. V dnešním náročném závodě dojel druhý, v prudkém sedmnáctikilometrovém stoupání ho předčil jen Ukrajinec Mark Padun. Ten ve 24 letech zaznamenal největší vítězství své kariéry.

Richie Porte
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Stockman

"Je to pro mě neskutečné. Mám první vítězství ve World Tour z jedné z nejtěžších etap Critéria du Dauphiné. Přitom v minulých etapách jsem se cítil hrozně a každý den myslel na to, že ten závod asi nedokončím. Když jsem projel cílem, myslel jsem si, že se najednou probudím v posteli. Ale nebyl to sen," radoval se Padun.

Šestatřicetiletý Porte sesadil z průběžného prvního místa Kazacha Alexeje Lucenka, který dnes uzavřel první desítku a na Australana nyní ztrácí 17 sekund. Třetí je Porteův kolega ze stáje Ineos Brit Geraint Thomas s odstupem 29 sekund na čelo.

Jediný český cyklista ve startovním poli Josef Černý nabral téměř čtyřicetiminutové manko. Celkově mu v závodu, který je tradiční přípravou na Tour de France, patří 126. místo.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 7. etapa (171,5 km):

1. Padun (Ukr./Bahrain Victorious) 4:35:07, 2. Porte (Austr./Ineos Grenadiers) -34, 3. López (Kol./Movistar), 4. Haig (Austr./Bahrain Victorious) oba -43, 5. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën) -47, 6. Kuss (USA/Jumbo-Visma) -52, ...130. Černý (ČR/Deceuninck-Quick Step) -38:23. Průběžné pořadí: 1. Porte 25:28:06, 2. Lucenko (Kaz./Astana-Premier Tech) -17, 3. Thomas (Brit./Ineos Grenadiers) -29, 4. Kelderman (Niz./Bora-hansgrohe), -33, 5. Haig -34, 6. López -38, ...126. Černý -1:31:02.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články