Plážoví volejbalisté Perušič se Schweinerem zvládli v Ostravě čtvrtfinále a zahrají si o medaile

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič, David Schweiner si na turnaji Světového okruhu v Ostravě po čtvrtfinálové výhře 21:15, 21:17 nad italskou dvojicí Paolo Nicolai, Daniele Lupo zahrají o medaile. Jejich soupeři v boji o finále budou v neděli úřadující mistři světa Oleg Stojanovskij s Vjačeslavem Krasilnikovem z Ruska.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Perušič (vlevo) a David Scheweiner

Ondřej Perušič (vlevo) a David Scheweiner | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Českým jedničkám a předloňským finalistům z Ostravy, kteří v březnu vybojovali historický triumf na turnaji v Dauhá, vyšla taktika hrát na Nicolaie. Na bloku se dařilo Schweinerovi, který sedmkrát zastavil útok soupeře. Trojnásobní evropští šampioni a stříbrní medailisté z her v Riu Nicolai s Lupem za celý zápas nenašli protizbraň.

Sluková s Hermannovou na písku v Cancúnu opět skončily v osmifinále. Tentokrát podlehly Švýcarkám

Číst článek

„Určitě se dá najít řada věcí, které se dají zlepšit, ale s výsledkem jsme spokojeni,“ řekl České televizi Perušič. „Prostředí i písek jsou skvělé, není si na co stěžovat,“ pochvaloval si Schweiner bouřlivou atmosféru.

V druhém kole play-off nejvýše nasazení čeští hráči zdolali po obratu Rakušany Robina Seidla a Philippa Wallera 2:1 na sety. Stejně jako v pátečním duelu s lotyšským párem Aleksandrs Samoilovs, Janis Šmedinš museli utkání otáčet. První set prohráli 18:21.

„Začátek nestál zase za nic, jako u všech zápasů, co jsme tu hráli. Pak se nám to podařilo otočit a začali jsme hrát, jak umíme,“ řekl Schweiner České televizi. Další dvě sady čeští hráči před výbornou kulisou v areálu Dolních Vítkovic získali v poměru 21:19 a 15:10.

S rakouskými volejbalisty si zopakovali třísetový boj z dubnového turnaje v Cancúnu, kde je rovněž porazili. „Nebýt domácího publika, tak by dneska Rakušané vyhráli 2:0. Většinu zápasu hráli mnohem lépe než my, výborně servírovali,“ uvedl Perušič.

„Publikum sehrálo větší roli, než by se možná zdálo. Tahle atmosféra vás nutí nevypustit jediný balon a bojovat až do konce. Díky tomu se nám povedlo ten druhý set otočit. V tie-breaku měl David několik dobrých bloků a jim přestal fungovat servis, což potom rozhodlo,“ dodal.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Ostravě:
Muži - play-off:
2. kolo: Perušič, Schweiner (1-ČR) - Seidl, Waller (23-Rak.) 2:1 (-18, 19, 10), č
tvrtfinále: Perušič, Schweiner - Nicolari, Lupo (9-It.) 2:0 (15, 17).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme