5. června 2021 • 17:18

Velký úspěch českého golfu! Kousková doma vládla, šek si ale vzít nemohla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfistka Sára Kousková vyhrála jako první Češka turnaj druhé nejvyšší evropské série LET Access. Na Amundi Czech Ladies Challenge na Konopišti česká amatérka kralovala od prvního dne a po třetím kole triumfovala se skóre 14 ran pod par.



Kousková zvítězila s obrovským náskokem osmi ran před Ninou Pegovovou z Ruska. Na děleném 3. místě skončily se skóre -2 dvě české amatérky Tereza Melecká a Klára Sionková, které je teprve 15 let.

Už po dvou dnech vedla Kousková o sedm ran a ve finále jí stačilo zahrát ránu pod par. Na závěrečné osmnáctce zapsala čtyři birdie, bogey a double bogey.

„Jsem ohromně šťastná, že se mi povedlo na domácím turnaji prodat vše, co v sobě nyní mám. Po úspěšné sezóně v USA jsem měla možnost hrát v zahraničí, ale zvolila jsem turnaj pořádaný Českou golfovou federací, abych jí alespoň částečně splatila podporu, kterou od ní v průběhu posledních let dostávám,“ vysvětlovala Kousková.

„První dva dny se mi dařilo hrát takový golf, jaký jsem si se svým týmem naplánovala. V sobotu byl plán stejný, bohužel se mi do hry ale dostaly chybičky. To ale samozřejmě na mé radosti nic nemění,“ okomentovala své výkony jedenadvacetiletá hráčka Prague City Golf, která tráví svůj poslední rok mezi amatérkami. Proto také nemohla převzít šek na 6 000 eur pro vítězku.

Turnaj LET Access Series, jehož promotérem je Česká golfová federace, bývá pro mladé české amatérky úspěšný. Na Konopišti skončila v letech 2018 a 2019 druhá Melecká, loni se hrálo v Praze a Kousková, Patricie Macková a Agáta Vahalová skončily dvanácté.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud