Měřte čas mistrovsky!

Měřte čas mistrovsky!

6. června 2021, Cartier, hodinky, luxusní hodinky, dámské hodinky, pánské hodinky

Sponzorované odkazy

Jsou to hodinky, nebo neotřelý designový kousek? Obojí! Značka Cartier si mistrovsky pohrála s tvarem a pro mezinárodní hodinářský veletrh Watches & Wonders 2021 vytvořila trio ikonických modelů, které nemají s všedními a běžnými modely hodinek co dočinění. Uchvacují svými proporcemi, detaily a množstvím inovací a hranice kreativity jsou tak opět posunuty. Jak nové modely vypadají?

Klasika s puncem udržitelnosti: hodinky Tank Must

Témata jako udržitelnost a minimalizace odpadu se promítají i do světa luxusních hodinek a tomuto přístupu nelze než fandit. Důkazem je i model Tank Must, který je inspirován slavnou klasikou Tank Louis Cartier. Jedná se o inovativní model s fotovoltaickým quartzovým strojkem, který zaujme tím, že se nabíjí pomocí světla. I řemínek hodinek stojí za pozornost, je vyroben zodpovědným postupem s využitím 40 % látek rostlinného původu, mezi nimiž je například odpad z jablek pěstovaných v Evropě.

Procházka po říši zvířat

O nevyčerpatelné kreativitě tvůrců značky Cartier hovoří kolekce Cartier Libre, v níž jsou ikonické hodinky spojeny s tvory z říše zvířat. Zatímco pantera můžeme v kolekcích vídat pravidelně, ať už jako siluetu hlídající čas nebo v podobě múzy pro skulpturu posázenou diamanty, tentokrát se setkáváme i s jinými zástupci zvířecího světa. Ukázkou jedinečného a odvážného spojení je například model připomínající krunýř želvy.

Odlišné, ale ve vzájemném souznění

Rozšíření se dočkala také ikonická kolekce Pasha de Cartier. Novými přírůstky se stal jeden 30mm model hodinek pro ženy a model s chronografem. Do kolekce Cartier Privé, která zahrnuje sběratelské kousky určené opravdovým znalcům, přibyly hodinky Cloche de Cartier, které se světu poprvé představily v roce 1920. Ačkoliv se může zdát, že jsou jednotlivé modely příliš originální a rozmanité na to, aby měly něco společného, opak je pravdou. Spojujícími prvky jsou zde čisté a precizní linie a společná vize.

Foto: Cartier

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu