Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Závod míru do 23 let patřil celkově Zanovi, Vacek obsadil šesté místo

V závěrečné etapě se startem a cílem v Jeseníku udržel Filippo Zana žlutý trikot lídra a připsal si celkový primát v Závodě míru jezdců do 23 let. Poslední etapa patřila Francouzovi Axelu Laurancovi. Nejlepším z českých cyklistů Mathias Vacek dojel jedenáctý a celkově obsadil v závodu seriálu Nations Cup šesté místo. Na Zanu ztratil minutu a 48 sekund.

Poslední etapu Vacek dokončil ve vedoucí třicetičlenné skupině. "Hlavně první polovina etapy byla hodně nervózní a bylo to dost tvrdé. Stále někdo odjížděl, ale Italové to kontrolovali. Na druhé vrchařské prémii ujela skupina, kde jsme zastoupení neměli a museli si sjet sami. S tím, jak jsem při své premiéře v kategorii do 23 let dopadl, jsem nadmíru spokojen," řekl osmnáctičlenný český talent v tiskové zprávě.

Je nám líto, video expirovalo.
Ital Zana vyhrál Závod Míru U23

"Chtěli jsme vyhrát etapu a někoho mít v desítce. Obojí se podařilo, tak bych to hodnotil velmi pozitivně. Navíc jsme měli velmi mladý tým, všichni kluci mohou jet i příští rok," uvedl reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Vítěz první etapy Pavel Bittner se snažil uspět i v dnešním spurtu, ale v poslední zatáčce ho soupeř vytlačil na ochrannou bariéru. "Bylo to dost tvrdé, ale naštěstí jsem neskončil na zemi. Jen mám naraženou ruku," řekl Bittner.

Závod míru cyklistů do 23 let - 3. etapa Jeseník - Jeseník (167,9 km):

1. Laurance (Fr.) 4:07:40, 2. Krul (Niz.), 3. Kubiš (SR), ...11. M. Vacek, 14. Bouček všichni stejný čas, 34. Bittner (všichni ČR) -13.

Konečné pořadí: 1. Zana (It.) 10:42:20, 2. Hočevar (Slovin.) -1:10, 3. Clynhens (Belg.) -1:12, ...6. M. Vacek -1:48, 16. Bouček -4:28, 25. Bittner -6:28.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články