InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert bývalých žáků ZUŠ Veselí n. L.

    Čtvrtek 9.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

  • Prodaná nevěsta

    Čtvrtek 9.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jezdecká všestrannost odstartovala seriálem Zlaté podkovy v Přeštěnici u Milevska

Nejlepší v nejvyšší soutěži Zlatá podkova - vítězka Michaela Balounová, druhá Marie Smolíková z JK Neveklov a třetí Radka Synková z JK Milan Beneš z Koclířova, kterou doprovodil i malý synek. Čtvrtý byl Jiří Maxera ze Sportovní stáje Pavlický dvůr.  , Autor: L. Kolářová

Nejlepší v nejvyšší soutěži Zlatá podkova - vítězka Michaela Balounová, druhá Marie Smolíková z JK Neveklov a třetí Radka Synková z JK Milan Beneš z Koclířova, kterou doprovodil i malý synek. Čtvrtý byl Jiří Maxera ze Sportovní stáje Pavlický dvůr.     Autor: L. Kolářová

PŘEŠTĚNICE - Úvodní závod letošního seriálu Zlatá podkova v jezdecké všestrannosti hostil o právě uplynulém víkendu areál Jezdeckého klubu Bártův dvůr v Přeštěnici u Milevska. Zájem závodníků byl velký, odehrálo se přes 150 startů včetně dvou hobby soutěží. Výborně zorganizovanou soutěž však narušil stín - v úvodní noci ze čtvrtka na pátek, kdy závodníci najeli auty a karavany do areálu, sem zavítali zloději. Vykradli auta i příbytky závodníků, škoda se odhaduje ve statisících. Jednomu z fotografů zmizela výbava v hodnotě 200 tisíc korun. Premiéra Zlaté podkovy 2021 tak bude mít policejní dohru. Samotná soutěž pak už přinesla sportovní nasazení a vynikající výkony. Vítězkou nejvyšší soutěže Zlatá podkova se stala Michaela Balounová z JK Proseč pod Křemešníkem na koni Empatia. Výborně si vedli i jihočeští závodníci.

 

Už ve Stříbrné podkově, kterou vyhrála Eliška Orctová z JC Rusek na koni Kirea před Annou Havlovou z JK Vysoká na Dexterovi, vybojoval třetí místo Pavel Vaněk z JK Ratibořské Hory na klisně Ratina S a o jedno místo tak předjel svou dceru Barboru, která startovala na Riviéře. Patřilo jí čtvrté místo a mezi dekorovanými ve Stříbrné podkově byla i sedmá Alena Kozojedová z JK Slupenec na Pančovi. 

Bronzová podkova se jela jako Cena Autoškoly Tollinger, tedy firmy přeštěnického starosty. Zde zvítězil Viktor Regnard z klubu Podorlicko Letohrad na koni Eltio a z Jihočechů si šla pro flot za páté místo Michaela Neumannová z JK Dobrošov, která startovala na klisně Saletta. 

V soutěži ZL se stala vítězkou Alžběta Vyštajnová na koni Dar de Will z JK Kamenický dvůr. Ale hned druhé místo patřilo jihočeským barvám, vybojovala je Alena Marchalová z JK Argos Nesměň u Trhových Svinů na Jasmině. Následující soutěž Z opanovala Věra Macháňová z Jezdci.cz na Liberty, ale i tady na druhý stupínek vítězů vystoupala Jihočeška - Alena Kozojedová z JK Slupenec na Scarlet Clasic a třetí místo vybojovala Nicol Kubíčková z JK Dobrošov u Milevska na Natali. Tato silně obsazená soutěž s 28 startujícími měla devět dekorovaných vítězů - sedmá byla Pavla Pavouková na koni Neť v barvách SSCH Jindřichův Hradec a devátá Vendula Kačírková z TJ Sokol Semice u Písku s koněm Glen Lucas. 

Soutěž nadějí stupně Z, která se jela jako Cena obce Přeštěnice, měla jihočeskou vítězku - Adélu Zemanovou z TJ Sokol Semice, která jela na koni Jowil Son. Také soutěž ZK měla početnou startovní listinu o 34 jménech. Vyhrál ji Jan Králíček z Jezdeckého klubu K+K Agro chov koní Svržno na koni Bon Bastic a z jihočeckých závodníků tady byla nejúspěšnější Magda Frantlová z JK SZeŠ Tábor na koni Cool Man-H. 

Prvenství z pony soutěže stupně ZL si odvážela rovněž Vendula Kačírková z TJ Sokol Semice s koněm Mythos. Soutěž L na pony vyhrála Barbora Židová s koněm Gimli ze středočeského klubu Veselý vrch, ale flot za čtvrté místo si odnášel Tadeáš Vaněk z JK SZeŠ Tábor, který startoval na Vikingovi a pátá byla Karolína Novotná z JK Farma U lesa v Sudoměřicích u Bechyně. Ta sedlala poníka Lipton Sinaj. 

Po nedělním vyhlášení výsledků se závodníci rozjeli do svých domovů a nemohla chybět závěrečná fotografie realizačního týmu letošních prvních závodů v jezdecké všestrannosti. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace