Připravte si čtyři lehká jídla s melounem Bouquet,

která potěší mlsné jazýčky i figuru

Nadcházející letní sezóna si žádá změnu jídelníčku. Těžká jídla, která zahřejí, rádi měníme za lehké svěží varianty, které nám dodají energii. Ochutnejte grilovaný hermelín s přelivem z melounového sirupu a hruškovým salátem, salát s rukolou, quinoou a marinovaným melounem, melounový salát s fetou a bazalkou a salát s avokádem, melounem a kuřecími kuličkami.

Ve všech lahodných a rychlých receptech hraje podstatnou roli nečekaná ingredience: meloun. Kromě toho, že skvěle chutná a je plný vitamínů, minerálů a antioxidantů, dodává běžným jídlům osvěžující a příjemný letní nádech. Bezpeckový meloun Bouquet, který teď najdete na pultech obchodů, se navíc dobře a jednoduše zpracovává.

Grilovaný hermelín s přelivem z melounového sirupu a hruškovým salátem udělá radost při víkendovém obědě nebo zahradním grilování. Salát a melounový přeliv si můžete jednoduše připravit dopředu. Stačí pak jen ogrilovat hermelín – a podávat jídlo, které skvěle chutná a krásně vypadá. Na jednu porci budete potřebovat: 1 střední hrušku, mix oblíbených salátů, 5 lžic třtinového cukru, olivový olej, hermelín, cca 100 g melounu Bouquet, citronovou kůru.
POSTUP: rozpalte troubu na horkovzduch na zhruba 150 stupňů. Mezitím si připravte hrušku. Nakrájejte ji na tenké plátky, pokapejte olivovým olejem a posypte zhruba jednou lžící třtinového cukru. Vložte na 10 minut do rozpálené trouby. Na sirup z melounu a pomerančové kůry si do menšího rendlíku vložte všechen nakrájený meloun, 4 lžíce cukru a kůru z jednoho citronu. Vymačkejte i celý zbytek citronu, aby rozvar získal ostřejší chuť. Vařte, dokud se nevytvoří sirup, který obalí meloun a citronovou kůru. Hermelín ogrilujte na kontaktním grilu. Podávejte salát s krásně oglazovanou hruškou, zakápnutý olivovým olejem a k tomu grilovaný hermelín politý rozvarem z melounu.

Teplejší dny si žádají lehčí stravu. Salát s rukolou, quinoou a marinovaným melounem splňuje požadavky na chuť, originalitu i lehkost. Quinoa je navíc velmi cenným zdrojem bílkovin a meloun dodá důležité vitamíny a minerály. Tak vzhůru do toho!

Připravte si: 100 g quinoy, hrst rukoly, cca 100 g melounu Bouquet, olivový olej, limetku, vejce, pepř.
POSTUP: meloun nakrájejte na kostičky vložte do sklenice a zalijte olivovým olejem. Zakápněte limetkou a opepřete. Nechte jej minimálně půl hodiny marinovat. Uvařte quinou a vajíčko. Servírujte uvařenou quinou, na ní naskládejte lístečky rukoly, vajíčko a kostky melounu. Celý salát zalijte zálivkou, v níž se meloun marinoval. Opepřete, případně lehce dosolte dle chuti.

Ty nejlepší chutě často vznikají z neobvyklých kombinací. Melounový salát s fetou a bazalkou to dokazuje. Že je kombinace melounu a červené cibule neobvyklá? To rozhodně ano. Ale společně s fetou a bazalkou vytváří skvělý chuťový zážitek. Na salát si připravte: meloun Bouquet, feta sýr, 1 červenou cibuli, olivový olej, sůl, pepř, bazalku.
POSTUP: meloun nakrájejte na kostičky a rozložte na talíř. Přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na meloun s cibulí rozdrobte dostatečné množství sýru feta a natrhejte celé lístky bazalky.

Salát s avokádem, melounem a kuřecími kuličkami je skvělé řešení, když vás honí mlsná, ale nechcete zbytečně hřešit. Připravte si jídlo, které si zamilujete! Budete potřebovat: 125 g polníčku, zhruba 200 g melounu Bouquet, 1 zralé avokádo, salátovou okurku, 1 větší mrkev nastrouhanou nebo nakrájenou na tenké plátky, cca 300 g kuřecího mletého masa, majoránku, vejce, kukuřičnou strouhanku, slunečnicová semínka.
POSTUP: nejdříve si připravte kuřecí kuličky. Maso smíchejte s vajíčkem a trochou kukuřičné strouhanky, aby drželo pohromadě. Osolte, opepřete a přidejte hrst sušené majoránky. Lehce ho obalte v kukuřičné strouhance. Opečte na pánvi ze všech stran. Asi za 10 minut bude kuřecí maso zcela udělané. Mezitím si připravte salát. Polníček, mrkev a avokádo rozložte na talíř. Nakonec přidejte meloun, který salátu přidá na šťavnatosti. A na závěr doplňte kuličky z kuřecího masa. Ozdobte semínky slunečnice nebo jinými ořechy.

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.
Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku.

Zdroj fotografií: www.nejmelouny.cz. Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino... Děkujeme.

Připravte si čtyři lehká jídla s melounem Bouquet, Připravte si čtyři lehká jídla s melounem Bouquet, Připravte si čtyři lehká jídla s melounem Bouquet, Připravte si čtyři lehká jídla s melounem Bouquet,

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka