Předseda senátu Michal Ryška při jednání přečetl textové zprávy, které studentka pedagogovi posílala. „Jsem ráda, že se ti to se mnou líbilo, bylo to krásné. Miluju tě a nemůžu bez tebe žít. Chci být s tebou a každý den se vedle tebe probouzet. Jsi mou životní láskou, patřím ti celá,“ citoval servr novinky.cz vzkazy dívky muži.

Spolužačka: Byla veselá, líbily se jí dárky

K dispozici byly i fotografie zachycují oba milence. Dívka se na dovolené k pedagogovi tulila, usmívala se a líbala jej. „O jejich vztahu jsme věděli, nijak se tím netajili.  Nechala se od něj částečně vydržovat, náklonnosti si užívala včetně přijímání pozorností a dárků,“ přečetl soud výpověď na policii, kterou poskytla studentčina spolužačka.

Škola: Choval se nevhodně

Soud na druhou stranu připustil, že pedagog nebyl žádné neviňátko. Vysloužil si řadu vytýkacích dopisů, v nichž prim hrálo zejména jeho nevhodné chování ke studentkám.

Z dokladů prezentovaných soudem plynulo, že se jich nevhodně fyzicky dotýkal a oslovoval dívky stylem: „Prcinko, pojď, budu to po tobě chtít tvrdě.“ Vedení školy se i přes předchozí stížnosti rodičů s pedagogem rozloučilo až po oznámeném znásilnění.

Učitel přešel do protiútoku

Nařčení ze znásilňování ze strany někdejší milenky si učitel nenechal líbit. Podal žalobu na ochranu osobnosti a po ženě požadoval odškodné 300 tisíc korun. Senát účastníky sporu upozornil, že ve spise nevidí důkazy o tom, že poměr byl násilného charakteru.

Ovšem jedním dechem také upozornil, že pedagog těžko může očekávat finanční satisfakci za pošlapanou pověst. „Pověst pána byla naprosto nevalná už před zásahem žalované,“ prohlásil soudce Ryška.

Stěží uvěřitelná kauza skončila nakonec smírem. Žena musí zaslat bývalému pedagogovi a zároveň svému exmilenci omluvu. Text má obsahovat mimo jiné i pasáž, ve které má litovat toho, že po letech navštívila školu a uvedla, že byla znásilněna.

VIDEO: Svérázná kampaň proti sexuálnímu obtěžování: Ne znamená ne!

Video
Video se připravuje ...

Svérázná kampaň proti sexuálnímu obtěžování: Ne znamená ne! youtube