Banes Motor České Budějovice
07.06.2021, Michal Špírek

Jaroslav Modrý se připojil k týmu a poprvé vedl trénink

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nový hlavní kouč Motoru Jaroslav Modrý dorazil z USA a v pondělí poprvé zavítal do kabiny v Budvar aréně, kde se potkal se svými svěřenci. A hned se zapojil do vedení přípravy A týmu.

Českobudějovický A tým trénuje od počátku května, dosud jeho přípravu vedli asistenti Patrik Martinec a Roman Fousek. V pátek ale dorazil ze zámoří hlavní šéf střídačky Motoru, Jaroslav Modrý. A hned v pondělí se pustil do práce. "Nastal správný čas, abych se připojil k týmu a začal pracovat,“ řekl novinářům při svém prvním rozhovoru po návratu do Čech.

Motor nadále pokračuje s letní přípravou na suchu a v pátek využívá led na druhé ledové ploše Budvar arény „Všechno jsme s asistenty řešili a konzultovali do posledního detailu. Hodně se běhá, protože si myslím, že je to nejvíce podobné bruslení," uvedl slova Jaroslava Modrého idnes.cz.

Od pondělí 21. června čeká na tým soustředění ve Frymburku. A to včetně všech posil a hráčů, kteří nyní trénují individuálně. Akce by tak měla sloužit rovněž k utužení kolektivu a trenérům umožní více poznat jednotlivé svěřence. Kouč Modrý odpovídal v pondělí rovněž na dotaz, jak se vypořádá s přítomností více zkušených, starších hráčů v kádru. „Každý by si přál, aby měl v týmu zastoupené všechny věkové kategorie. Ale ne vždy to tak je. A je pak na trenérovi, aby to dal dohromady. Kouč musí umět zareagovat, nastavit takový systém, který jim bude vyhovovat,“ nebojí se Modrý. Ten bude nyní dbát hlavně na to, aby byl tým před vstupem na led maximálně fyzicky připraven. První přípravný zápas je pak na programu 5. srpna.

Čtěte také: Rozhovor s Jaroslavem Modrým z 12. března

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....