Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Tesla Model S Plaid+ s 840km dojezdem nebude, základ musí dle Muska stačit

7.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk na svém Twitteru prozradil, že zruší připravovanou verzi Model S Plaid+. Ten měl lákat nejen extrémním výkonem, ale také extrémním dojezdem na poměry elektromobilů. Toho se ale už nedočkáme.
Když byla v letošním lednu oznámena faceliftovaná verze Modelu S s futuristickým volantem, současně vyšlo najevo, že budou dvě verze extrémní řady Plaid. Při prvních zmínkách se totiž mluvilo o extrémním výkonu i dojezdu, jenže ten nakonec měla dostat verze Plaid+, zatímco normální Plaid měla sice zachovat extrémní výkon (byť trochu nižší, 762 kW proti 820 kW), ale jen standardní dojezd (628 km proti 840 km). Nyní to vypadá, že se verze Plaid+ se zvýšeným dojezdem nedočkáme a objeví se jen základní Plaid. Oznámil to Elon Musk na svém Twitteru.
 
Tesla Model S Plaid
 
Tam řekl, že Plaid+ je zrušen, protože není potřeba, základní model je prý i tak moc dobrý. Konfigurátory ale změnu zatím nereflektují. Dle české stránky Tesly má základní Plaid nabídnout 628km dojezd, maximální rychlost 322 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h pod 2,1 sekundy (0-60 mph, resp. 0-96 km/h má zvládnout za 1,99 sekundy dle americké verze). Česká cena je nyní stanovena na 3.304.900 Kč, nicméně na stránkách je pořád zmíněná i varianta Plaid+, i když je stále zašedlá bez možnosti objednání. Její cena mezitím povyskočila z 3,789 na 3,999 milionu Kč a údajně má být k dispozici v roce 2022. Nyní je tak jen otázkou, kdy odtud zmizí.
 
 
Pokud jde o oficiální zahájení dodávek, velká zahajovací akce je plánována na 10. června (je otázkou, zda se mezitím nějak nezlepší specifikace standardní verze Plaid). Lidé už pochopitelně vyjadřují svou nespokojenost s krokem Tesly na Twitteru.
 
Tesla Model S Plaid
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama