7. června 2021 • 22:38

Němci si v generálce zastříleli, dali sedm gólů! Ukrajina smetla Kypr

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa zvládli na výbornou generálku před mistrovstvím Evropy a doma v Düsseldorfu deklasovali Lotyšsko 7:1. Favorit vedl po první půli zásluhou Robina Gosense, Ilkaye Gündogana, Thomase Müllera, vlastní branky Roberse Ozolse a Serge Gnabryho už 5:0. Po přestávce se prosadil i Timo Werner a Leroy Sane. Jediný lotyšský gól vstřelil Aleksejs Saveljevs. Vítězství při svém 100. startu v reprezentaci slavil brankář Manuel Neuer.



Úřadující semifinalisté z Eura 2016 Němci vstoupili po předchozí remíze v přípravě s Dánskem (1:1) do utkání aktivně a hned v úvodu měli nadějné šance Müller a Havertz, Lotyši se však ubránili. Domácí pokračovali v kombinační hře a v 19. minutě se poprvé dočkali. Po přihrávce Havertze zamířil tvrdě pod břevno Gosens.

Hosté se nestihli ani vzpamatovat a po dvou minutách inkasovali podruhé. Tentokrát vypustil další podařenou ránu do levého horního rohu Gündogan. Před půl hodinou hry se prosadil i Müller, který se v reprezentaci trefil proti 26. různému soupeři a už jistý náskok do přestávky zvýraznila ještě vlastní branka gólmana Ozolse a další zásah Gnabryho.

Němci sice udělali do druhé půle dvě změny, avšak na jejich aktivitě se nic nezměnilo. Naopak po pěti minutách na hřišti se gólu dočkal také střídající Werner. Snahu brankáře Neuera o čisté konto při svém jubilejním startu sice zhatil povedenou ranou Saveljevs, přesto poslední slovo měli domácí. Po přihrávce Müllera se gólu dočkal i další ofenzivní hráč Sane.

Němci si v generálce na EURO s chutí zastříleli proti Lotyšsku
Němci si v generálce na EURO s chutí zastříleli proti Lotyšsku

Tým Joachima Löwa se ideálně naladil na úvod šampionátu, v němž ho čeká 15. června Francie. Ve skupině F se pak střetne i Portugalskem a Maďarskem.

Úspěšný poslední test před ME mají za sebou rovněž Ukrajinci, kteří zdolali Kypr 4:0 a zůstali v letošním roce neporaženi. O dvě branky se postaral Andrij Jarmolenko, který nejprve otevřel v první půli skóre z penalty a po přestávce pečetil konečný stav. Vedle útočníka West Hamu proměnil pokutový kop také Olexander Zinčenko. Další branku přidal Roman Jaremčuk. Kypřané hráli od 36. minuty bez vyloučeného Andrease Panajotua.

Ukrajinští svěřenci Andreje Ševčenka tak navázali na předchozí vítězství z přípravného duelu nad Severním Irskem (1:0) a v tomto roce neprohráli ani jeden ze šesti duelů. Do evropského šampionátu vstoupí 13. června utkáním s Nizozemskem, ve skupině C vyzvou ještě Severní Makedonii a Rakousko.

Přípravná fotbalová utkání před mistrovstvím Evropy:

Charkov: Ukrajina - Kypr 4:0 (2:0)
Branky: 37. z pen. a 65. Jarmolenko, 45.+2 Zinčenko z pen., 59. Jaremčuk. ČK: 36. Panajotu (Kypr).

Düsseldorf: Německo - Lotyšsko 7:1 (5:0)
Branky: 19. Gosens, 21. Gündogan, 27. Müller, 39. vlastní Ozols, 45. Gnabry, 50. Werner, 76. Sane - 75. Saveljevs.

Šilhavý: Hložek je připravený. Na Albánii čtyři změny, do brány Vaclík
Video se připravuje ...

Bolest na stoperu, maratonec i kanonýr. Jak daleko dojde český tým na EURO?
Video se připravuje ...

iSport podcast: Jak řešit stopery pro EURO? Brabec s Čelůstkou spolu nemůžou hrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud