Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Němci a Ukrajinci poslední soupeře před Eurem nešetřili

Poslední zápasy před evropským šampionátem se fotbalistům Německa i Ukrajiny vyvedly. Němci na domácí půdě deklasovali Lotyšsko 7:1 a všech sedm branek dali různí střelci. Vítězství při svém stém startu v reprezentaci slavil brankář Manuel Neuer. Ukrajinci se naladili na Euro čtyřmi góly v brance Kypru.

Německo - Lotyšsko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Matthias Koch via www.imago-images.de

Úřadující semifinalisté z Eura 2016 Němci vstoupili po předchozí remíze v přípravě s Dánskem (1:1) do utkání aktivně a hned v úvodu měli nadějné šance Müller a Havertz, Lotyši se však ubránili. Domácí pokračovali v kombinační hře a v 19. minutě se poprvé dočkali. Po přihrávce Havertze zamířil tvrdě pod břevno Gosens.

Hosté se nestihli ani vzpamatovat a po dvou minutách inkasovali podruhé. Tentokrát vypustil další podařenou ránu do levého horního rohu Gündogan. Před půl hodinou hry se prosadil i Müller, který se v reprezentaci trefil proti 26. různému soupeři a už jistý náskok do přestávky zvýraznila ještě vlastní branka gólmana Ozolse a další zásah Gnabryho.

Němci sice udělali do druhé půle dvě změny, avšak na jejich aktivitě se nic nezměnilo. Naopak po pěti minutách na hřišti se gólu dočkal také střídající Werner. Snahu brankáře Neuera o čisté konto při svém jubilejním startu sice zhatil povedenou ranou Saveljevs, přesto poslední slovo měli domácí. Po přihrávce Müllera se gólu dočkal i další ofenzivní hráč Sane.

Tým Joachima Löwa se ideálně naladil na úvod šampionátu, v němž ho čeká 15. června Francie. Ve skupině F se pak střetne i s Portugalskem a Maďarskem.

Ukrajinci porazili Kypr jasně 4:0 a zůstali v tomto roce neporaženi. O dvě branky se postaral Andrij Jarmolenko, který nejprve otevřel v první půli skóre z penalty a po přestávce pečetil konečný stav. Kromě útočníka West Hamu proměnil pokutový kop také Olexander Zinčenko. Další branku přidal Roman Jaremčuk. Kypřané hráli od 36. minuty bez vyloučeného Andrease Panajotua.

Vítězní svěřenci Andreje Ševčenka tak navázali na předchozí vítězství z přípravného duelu nad Severním Irskem (1:0) a v tomto roce neprohráli ani jeden ze šesti zápasů. Do evropského šampionátu vstoupí 13. června utkáním s Nizozemskem, ve skupině C vyzvou ještě Severní Makedonii a Rakousko.

Přípravná utkání na fotbalové Euro:

Charkov: Ukrajina - Kypr 4:0 (2:0)
Branky: 37. z pen. a 65. Jarmolenko, 45.+2 Zinčenko z pen., 59. Jaremčuk. ČK: 36. Panajotu (Kypr).

Düsseldorf: Německo - Lotyšsko 7:1 (5:0)
Branky: 19. Gosens, 21. Gündogan, 27. Müller, 39. vlastní Ozols, 45. Gnabry, 50. Werner, 76. Sane - 75. Saveljevs.

Další přátelské zápasy:

Kóbe: Srbsko - Jamajka 1:1 (0:1)
Branky: 61. Pavlovič - 29. Gray.

Tórshavn: Faerské ostrovy - Lichtenštejnsko 5:1 (3:1) 
Branky: 23. a 65. Olsen, 38. a 41. Hendriksson Olsen, 79. Davidsen - 19. Goppel.

Andorra la Vella: Andorra - Gibraltar 0:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články