Doba přípravy: 90 minut

Počet porcí: 4

 

Báječná rajská omáčka s rýží. Omáčka má krásně jemnou a sladkou chuť. S červenými paprikami bude chutnat skvěle.

 

Suroviny:

Na plněné papriky:

  • mleté maso 400g (vepřové nebo hovězí)
  • 8 menších červených paprik
  • vejce 1ks
  • sůl
  • pepř
  • majoránka 1 lžička
  • červená paprika ½ lžičky
  • česnek 1 stroužek
  • mletá skořice špetka
  • mleté nové koření špetka
  • 2 – 3 lžíce uvařené rýže

na omáčku:

  • rajský protlak 2 konzervy
  • cibule 1ks
  • nové koření 6 kuliček
  • pepř celý 12 kuliček
  • skořice celá 1ks
  • bobkový list 4ks
  • cukr 250 – 350g (dle chuti)
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • sůl
  • hladká mouka 2 lžíce
  • olej na smažení
  • smetana 200ml

 

Postup:

Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, majoránkou, paprikou, rozetřeným česnekem, mletou skořicí, novým kořením, rýží a dobře promícháme.

Papriky očistíme, vydlabeme a naplníme směsí. Podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 65 minut.

V hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme lžíci mouky, asi minutu mícháme, zalijeme studenou vodou (400ml), přidáme nové koření, skořici, pepř, bobkový list a necháme 15 minut vyvařit. Poté přidáme cukr, citronovou šťávu, rajský protlak, sůl, promícháme a necháme provařit. Vyndáme koření, přidáme výpek z masa, zahustíme hladkou moukou rozmíchané ve studené vodě, necháme 5 minut provařit a vše rozmixujeme. Necháme znovu projít varem a nalijeme smetanu. Případně dosolíme nebo přidáme cukr a rajská omáčka je hotová.

Podáváme s rýží.

Po přidání smetany se rajská omáčka krásně zjemní a má mnohem lepší chuť.

RECEPTY PRO KAŽDÉHO