Automat na malování nehtů je hitem: Umělá inteligence maluje nehty lépe než lidé

Schopnost umělé inteligence nahradit lidský faktor může mít řadu podob. Jednou z nich je nový automat na malování nehtů během pouhých 10 minut. Za vším hledejme složité 3D scannery, přesného robota a pokročilé algoritmy. Jak vše funguje?

Malování nehtů nemusí být zdlouhavé ani stát vyšší stovky korun. Umělá inteligence nahradí i takové profese, jejichž podnikání nijak nesouvisí s technologiemi. Společnost Clockwork nainstalovala do ulic San Franciska automat na malování nehtů. Stroj vše zvládne přesně a během pouhých 10 minut.

3D kamery a umělá inteligence

Robot využívá speciálních 3D kamer pro detekci tvaru nehtů a tzv. umělé inteligence pro výpočet optimální trasy nanášecího štětečku. Pro použití přístroje stačí do stroje vložit prst, zvolit barvu a nechat jej dělat svou práci. Na rozdíl od lidských pracovníků a pracovnic si zatím neporadí např. se zastřiháváním a tvarováním, do budoucna však tvůrci chtějí přidat i tyto funkce.

Zařízení využívá výpočetní technologie CUDA od nVidia, tedy stejné firmy, která vyrábí grafické karty pro hráče a čipy do automobilů. Clockwork u zařízení zmiňuje přesnost 0,3 mm a zatím dělá, podobně jako lidský pracovník, prsty postupně. Proces můžete spatřit na videu. Vše vypadá podobně, jako když tiskne 3D tiskárna.

Úspěch na TikToku a smělé plány

Firma si účtuje 8 dolarů (cca 170 Kč) za jednoho zákazníka. V budoucnu chce zařízení nabídnout do obchodů, kanceláří i bytových domů. Díky velkému, ba až virálnímu úspěchu na TikToku má firma své stroje vyrezervované na nejbližší týdny. A co vy, dámy a pánové, nechali byste si nehty upravit od robota?

Zdroj: https://www.likeclockwork.com/
Úvodní fotografie: Pixabay

Přečtěte si také