InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Další úspěch! Jiří Baloušek si podmanil Moravia Divide

STRAKONICE - Laťku si zase posunul o něco výše! Třiačtyřicetiletý Jiří Baloušek ze Strakonic, jenž spojil svoji sportovní kariéru převážně s fotbalem, zapsal další cyklistický úspěch! Tím se stalo prvenství na závodě Moravia Divide, který ovládl v kategorii Gravel. Na trať se vydal 21. května v 15:14:09 a do cíle dorazil 24. května v 18:33:39. Za tu dobu stihl ujet 724,5 kilometrů, nastoupal 15 095 metrů a spánku věnoval pouhé čtyři a půl hodiny! Nad tímto výsledkem nevěřícně kroutili hlavou všichni jeho konkurenti… „Výkon z jiné planety. Masakr. Je to zvíře a v dobrém slova smyslu magor. Klobouk dolů,“ takové a další komentáře se objevovaly na sociálních sítích pod jeho vítěznou fotografií.

Zhruba 75 hodin na cestě, z toho jen 4,5 hodiny spánku. Jak jste se po takové šichtě cítil?

Nejdříve nádherně, protože se povedlo vyhrát. Únava ale byla veliká, chvilku po dojezdu jsem ulehl a usnul jak mimino.

Pociťoval jste během závodu spánkový deficit?

Pár kriziček přišlo, ale byla docela zima, takže jsem musel jet dál a moc se nedalo odpočívat. Navíc, když nějaká krize přišla, tak se objevila nějaká možnost občerstvení, nebo jsem měl štěstí na dobré lidi, co pomohli.

Jak vypadaly vaše dny před závodem? Snažil jste si něco naspat do foroty?

Úplně normálně, navíc ze čtvrtka na pátek, kdy byl start, jsem toho moc nenapsal. Řešil jsem, jak se dopravit na start, tak jsem spal maximálně čtyři hodinky. Takže jsem vlastně startoval už ve čtvrtek a trochu mi to nabouralo taktiku.

Pokračování v novém Týdeníku Strakonicko, který vyjde 9. června.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace