Jeseník oslavil Světový den jízdního kola stylově

Časovkou jednotlivců byl 3.června na Masarykově náměstí zahájen prestižní etapový cyklistický Závod Míru U23 Grand Prix Jeseníky. Předjezdcem nebyl nikdo jiný než Dominik Hašek. Trasa závodu vedla z Masarykova náměstí ulicemi Gogolova, Tyršova, Jaroslava Ježka, Dukelská, Poštovní, Dittersdorfova a přes Zámecké náměstí zpět k radnici, což znamenalo i značné omezení v dopravě.

Závod míru je významnou akcí, která i letos přinesla pěknou podívanou „Pro Jeseník to je vleká pocta a prestižní záležitost s mezinárodním přesahem,“ uvedla Zdeňka Blišťanová, starostka města.

„Do soutěže se přihlásily elitní týmy z Belgie, Holandska, Švýcarska nebo Německa,“ uvedl Jaroslav Vašíček, organizátor závodu. České barvy hájilo jedno družstvo

Prolog závodu ovládl norský mladík Soren Warenskjold. 3,4 kilometrů dlouhou trať zvládl za 4:01 a druhého v pořadí Alexe Vogela ze Švýcarska porazil o 5 vteřin, o další dvě vteřiny byl pomalejší třetí Kévin Vauquelin z Francie. Nejlepší z českých reprezentantů byl na 28. místě Mathias Vacek, který zaostal za vítězem o 16 vteřin.

Slavnostní předání cen vítězům časovky v jednotlivých kategoriích se ujala starostka města Zdeňka Blišťanová, náměstek hejtmana pro dopravu, sport a volný čas Michal Zácha a místostarosta města Václav Urban.

tz