Tip na akci: koncert Petra Nikla & Ondřeje Smeykala a jejich projektu Líheň v klubu Punctum

Petr Nikl & Ondřej Smeykal
Petr Nikl & Ondřej Smeykal
Líheň je archaické didgeridoo Ondřeje Smeykala v doprovodu promítaných, mechanicko-rozpíjivých, obrazů performera Petra Nikla.

 

Jedná se o kombinovaný večer, který vytváří hudebník Ondřej Smeykal společně s výtvarníkem Petrem Niklem. Oba umělci spolutvoří v různých obměnách už dvě dekády. Nyní veřejnosti nabízí solitérní a soustředěný projekt vycházející z dialogu světla a zvuku.

 

Petr Nikl se věnuje originální světelné projekci, kdy za použití autorských malířských technik a originálních pohyblivých objektů nechává rozehrát na projekčním plátně neopakovatelné fantaskní příběhy tvarů a barev. A tak, jak se projekce rozkomíhá pomocí originálních mechanismů a strojků, připojuje se k doprovodu obrazu i Ondřej Smeykal se svým novým pojetím hry na australské didgeridoo, které se proměnilo v jakýsi organický syntezátor, jenž může znít zcela futuriticky i organicky… Tato dvojí hra – světla a zvuku – se navzájem doplňuje a obohacuje. Technické a technologické prvky nejsou samoúčelné, ale jsou rozehraným protipólem organické lidské tvořivosti.

 

Petr Nikl – projekční rej

Ondřej Smeykal – audiotvor

Datum: 21. 06. 2021 Čas: 20.00

Info: https://rachot.cz/petr-nikl-ondrej-smeykal-lihen/

Ceny: do 20. 6. 2021 na stání / standing 150,- CZK

Vstupenky: https://rachot.cz/petr-nikl-ondrej-smeykal-lihen/#buy

 

Comments

comments

Vyhledat