Je LOKI konečně seriál, na který jsme od Marvelu čekali? Naděje tu je!

červen

9

2021

Je LOKI konečně seriál, na který jsme od Marvelu čekali? Naděje tu je!

| 2021-06-09T22:21:14+00:00 9. červen 2021 | #Seriál#TV#Marvel#hit |

Řekněme si to upřímně, přesun Marvel Cinematic Universe z kin na obrazovky se zatím příliš nepovedl. Nejprve tu byla zpočátku zajímavě pojatá WandaVision. která zaujala alespoň riskantním pojetím ve stylu historického sitcomu, což ovšem v dalších pokračováních sklouzlo k tradiční televizní nudě. Poté přišel The Falcon and the Winter Soldier, což už je bez skrupulí impotentní kravina bez špetky života. Ale první dvě epizody Lokiho naznačují, že tato série by konečně mohla přijít s něčím vynalézavým a zábavným, přičemž vše zastřeší jedna z nejpopulárnějších postav MCU.

Děj se odehrává po událostech filmu Avengers: Endgame, kdy se díky cestování časem podařilo minulému Lokimu teleportovat ze zajetí, a tento bůh zákeřnosti je v tomto seriálu zadržen Úřadem pro odchylky v čase, tedy agenturou, která má na starosti zachování integrity "posvátné časové linie". Tento Loki není ten samý Loki, kterého zabil Thanos v Infinity War, ale je produktem alternativní časové linie. A protože agentura žádné alternativní časové linie nepřipouští, má být tento Loki vymazán z historie.

Ale Loki má jiné plány a je u toho všeho ďábelsky charismatický. V pozdějších marvelovských filmech prošel Loki jakýmsi vykupitelským obloukem, který zahrnoval nápravu jeho vztahu s bratrem Thorem. Tento Loki je ale pevně zafixovaný v módu nafoukaného parchanta: Je protivný, narcistický, neustále remcá o tom, že si silní zaslouží vládnout slabým a je otevřeně fašistický.

Ale ani tadynení Loki jen jednostranný okouzlující kretén. To vyplave na povrch ve scénách kde je konfrontován s agentem TVA Mobiem (Owen Wilson), který Lokiho požádá o pomoc při pátrání po obzvlášť nebezpečné časové anomálii. Než ho však Mobius přijme, uspořádá de facto terapeutické sezení, aby zjistil, co na Lokiho platí. A možná že dojde i k závěru, že Loki není sám o sobě zlý, ale že pouze hraje roli, kterou mu historie přisoudila.

Chemie mezi těmito borci se projeví už ve druhém díle, kde seriál přechází z akční komedie do něčeho, co se blíží detektivkám s nesourodou dvojicí typu detektiva a vězně z filmu 48 hodin. Jen tato dvojice vyšetřuje zločiny napříč časem. A protože nehceme spoilerovat, prozradíme jen, že závěr druhé epizody je docela šokující a pravděpodobně vyústí v nejperverznější fanfikci, jakou kdy internet viděl.

Zatím nebudeme chválit dne před večerem, ale naděje na konečně slušný seriál z MCU tady je.

 

Images by The Walt Disney Company, Marvel Entertainment, LLC

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.