Zde může být vaše reklama.

Sigmákům se dařilo v reprezentacích

Sigmákům se dařilo v reprezentacích

foto: www.fotbal.cz

09. 06. 2021 - 08:00

Řada sigmáků si v posledních dnech plní reprezentační povinnosti a zatím se jim daří na výbornou. Kryštof Daněk rozhodl modelové utkání reprezentační jednadvacítky čistým hattrickem. Na přesvědčivé výhře reprezentace U19 nad Slovenskem se podíleli Matěj Hadaš a Filip Uriča. U výhry reprezentace U18 nad divizním Vsetínem byl Matěj Mikulenka.

Lvíčata absolvovala soustředění v Hluboké nad Vltavou, které zakončila modelovým utkáním. V něm nastoupilo všech 26 nominovaných hráčů včetně Kryštofa Daňka a Jáchyma Šípa. Oba společně nastoupili v týmu „Bílých“. Hráči v bílých dres zvítězili v utkání hraném dvakrát 30 minut jednoznačně 3:0, přičemž všechny góly nastřílel během 12 minut Kryštof Daněk. „Super zápas, jsem za to moc rád. Myslím, že jsme jej zvládli velmi dobře a měli jej pod kontrolou. Kemp se určitě povedl. Všichni navzájem jsme se sice před srazem neznali, ale sedli jsme si a s dalšími srazy bude všechno ještě lepší,“ uvedl olomoucký odchovanec pro web fotbal.cz, který se prosadil hlavou po rohovém kopu, střelou zpoza vápna a po individuální akci.


„Zelení“ – „Bílí“ 0:3 (0:0)

Branky:
 38., 46. a 50. z pen. Daněk.


Zelení:
 Jaroš (31. Stejskal) - A. Gabriel, Vitík, Š. Gabriel, Horák – Souček, Beran – Novák, Karabec, Ryneš - Patrák (31. Osmančík).


Bílí:
 Neuman (31. Kovář) – Fukala, Knapík, Mezera, Kohút – Solil, Kaloč – Pachlopník (52. Šíp), Daněk, Šíp (45. Fila) - Fila (31. Svoboda).


Olomoučtí hráči šli vidět i při zápase národního týmu do 19 let. Svěřenci trenéra Davida Holoubka, se kterým spolupracuje jeho asistent a trenér naší U19 Tomáš Janotka, vyhráli s přehledem 4:0. Čtvrtý gól padl po povedené individuální akci Filipa Uriči. Ten v 62. minutě nahradil Matěje Hadaše. „Do utkání jsme vstoupili velmi nervózně. Byla tam řada ztrát a chyběla odvaha. Postupem času se hra zlepšovala a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," zhodnotil výkon svého mužstva trenér David Holoubek.


S týmem je i talentovaný brankář Tadeáš Stoppen. Příležitost by měl dostat v dalším utkání proti Slovensku (6. června v 11:00).


Slovensko U19 - Česko U19 0:4 (0:1)

Branky:
 15. Jedlička, 55. Vecheta, 84. Stránský, 86. Mazanovský vl. ŽK: Černák, Samek, Vecheta. Rozhodčí: M. Dohál – M. Roszbeck, M. Vitko.


Slovensko:
 F. Baláž – Kopásek, Luka, Hečko, Szalma (77. Šmatlák) – Gaži (46. A. Gajdoš), Rakyta, Martin Oravec (46. T. Kotlár) , Božík (77. Urbanovský), Sliacky (77. Spáčil) – Jambor.


Česko:
 Vágner - Černák, Vydra (74. Endl), Večerka (74. Kulíšek), Stropsa (74. Kutík) - Višinský (62. Jurásek), Samek (81. Prebsl), Drozd (62. Jambor), Hadaš (62. Uriča) - Vecheta (62. Stránský), Jedlička (62. Langhamer).


Reprezentační osmnáctka pobývá na soustředění ve Zlíně. Součástí týmu jsou brankář Richard Bílý a záložník Matěj Mikulenka ze Sigmy Olomouc. Osmnáctka si zpestřila soustředění zápasem s divizním Vsetínem. Valašského soupeře porazila 3:0. První poločas odehrál Matěj Mikulenka. „V příjemném prostředí před cca 400 diváky předvedlo mužstvo velmi dobrý výkon. Hráči byli aktivní, vytvářeli si během celého utkání střelecké příležitosti. Střely na branku v poměru 14:0 jsou vypovídající. V týmu je několik talentovaných hráčů. Musím pochválit pořadatelsky klub, který utkání skvěle připravil a domácí tým za férovou hru," řekl po utkání pro web fotbal.cz trenér Jan Suchopárek. Jeho svěřence ještě čeká na závěr kempu modelové utkání.


Vsetín - Česko U18 0:3 (0:1)

Branky:
 41. Šmiga, 49. Jurčenko, 69. Mašek z pen. Rozhodčí: Volek - Vlk, Svoboda.


1. poločas:
 Urban - Tomeška, Kričfaluši, Macej, Labík - Trédl, Beran - Osmani, Mikulenka, Hruška - Šmiga.


2. poločas:
 Hrubý - Rádl, Slouk, Keltyčka, Michlík - Šín - Kule, Mašek, Štauber - Jurčenko, Biegon.


Ani v národním týmu do 17 let nechybělo olomoucké zastoupení. V rámci soustředění sehráli svěřenci trenéra Skály a asistenta Krajčoviče přátelské utkání s Duklou Praha U17. Do utkání zasáhli Pavel Mazur a Jan Tobias Stryk.


ČR U17 - Dukla U17 6:2

Branky ČR U17:
 11. Paluska, 20. Vitarigov, 48. Faltus, 74. Huňa, 82. Pudil Adam, 86. Pudil Miloš.


1. poločas:
 Baier – Červený, Remiáš, Paluska, Stryk – Gaszczyk – Imider, Novák – Málek, Rožánek, Vitarigov.


2. poločas:
 Mazur – Faltus, Hunal, Ogboi, Pudil M. – Žitný – Planka, Huňa – Černý, Pudil A., Werani.

Další články