Hlavní obsah

Španělé mají před ME druhý případ koronaviru, pozitivní je i obránce Llorente

Madrid
Aktualizováno

Španělská fotbalová reprezentace ohlásila krátce před startem mistrovství Evropy druhý případ koronaviru v týmu. Pozitivní test měl po kapitánovi Sergiu Busquetsovi i obránce Diego Llorente. Oba tým opustili, ostatní pokračují v přípravě. Trenér Luis Enrique povolal do paralelní "bubliny" už 17 dalších hráčů, aby se pojistil proti možnosti případné kontumace. Španělsko čeká úvodní zápas na EURO v pondělí proti Švédsku, které má rovněž dva nakažené hráče.

Foto: Juan Medina, Reuters

Diego Llorente měl pozitivní test na koronavirus

Článek

Španělé o dalším případu informovali v úterý v noci po přípravném utkání hráčů do 21 let s Litvou (4:0). Tento duel měl původně sehrát A-tým, nicméně po Busquetsově pozitivním nálezu přistoupily obě strany k náhradní variantě. "Pozitivních případů může být víc a je možné, že k tomu také dojde," řekl agentuře DPA šéf svazu Luis Rubiales.

Kouč Enrique již po víkendu povolal šestici nových hráčů Kepu Arrizabalagu, Raúla Albiola, Carlose Solera, Braise Méndeze, Pabla Fornalse a Rodriga Morena, aby se připravovali v paralelní "bublině" jako záloha. K nim nyní povolal dalších 11 hráčů, kteří by v případě propuknutí epidemie v A-týmu měli být připravení rerezentovat. "Jde o předvídání možných důsledků," prohlásil Enrique.

Podle pravidel UEFA musí být v den zápasu k dispozici 13 hráčů včetně brankáře. Pokud by to týmy nesplňovaly z důvodu krantény, lze duel ještě odložit o 48 hodin.V opačném případě by ale už byl zápas kontumován ve prospěch soupeře výsledkem 3:0.

Ve středu bude španělská výprava očkována. "Děláme výjimku, protože nás reprezentují na vrcholném turnaji," uvedl ministr sportu José Manuel Rodríguez. Vzhledem ke svému věku ještě fotbalisté nárok na vakcínu nemají, ve Španělsku se nyní soustředí na očkování lidí starších 50 let, v některých regionech na kategorii 40+.

Covid-19 ovlivnil přípravu na ME i nejbližšího španělského soupeře Švédska. Pozitivní test měli Dejan Kulusevski a Mattias Svanberg. Oba týmy mají zahájit skupinu v pondělí v Seville.

Reklama

Související témata: