Sociální sítě
Nahoru

První Brdský půlmaraton se blíží

Zlé časy, zdá se a věřme, pomíjejí, a tak je možné opět závodit – třeba hned na Brdském půlmaratonu, novém podniku zkušeného a osvědčeného pořadatelského týmu SportGroup. Už v sobotu 12. června z Kytína, vsi zaslíbené, zahajuje jedenáctý ročník Trail Running Cupu.

Čeká zde zážitkový podnik pro běžce všech kategorií, ať už věkových, tak výkonnostních. Kdo by si přec jen netroufal na celých 21 km, může se vydat na zkrácenou doprovodnou devítku. A po doběhu si je možné užít nejen zasloužené občerstvení, medaili a pocit z dobře odvedené práce, ale i zábavu s DJs na půdě zdejšího pivovaru. „Všechno samozřejmě podle aktuálních epidemiologicko-bezpečnostních opatření,“ potvrzuje ředitel závodu Martin Dvořák.

Epicentrum tedy vyroste v Kytíně, který přežil i husitské drancování a teď se pyšní i vlastním pivovarem. Kudy se poběží? „Okolní terény se nám moc líbí, ale vybírali jsme dlouho. Chceme zůstat co nejvíc v terénu a vyhnout se asfaltkám,“ říká ředitel a zároveň tvůrce trati Martin Dvořák.

Stejní organizátoři připravují prosincový nejstarší český maraton Praha-Dobříš a tak i tato trasa vede částečně po jeho závěrečné nejhezčí pasáži směrem k Dobříši okolo občerstvení U Fabiána. Cílovou stanici Krmelec ovšem míjí a podél Lipižského pokraje pokračuje Dobříšskými lesy pod vrcholem Stožcem okruhem zpět ke Kytínu. Nabídne i mírné kopečky, 21km trasa má převýšení 430 metrů se dvěma občerstvovačkami. Objeví se tu i jeden z nejlepších tuzemských běžců, milovník hor a trailů, Ondřej Fejfar.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.