Ve Šlapanicích Šafránková zdědila domek po svých rodičích. „Kdysi se sem s manželem Josefem Abrhámem chystali na herecký důchod nastěhovat, ale domek zatím asi nebyl v takovém stavu, aby se dal celoročně obývat. Dokud žili její rodiče, jezdili sem častěji a pravidelněji. Byla v kontaktu se vzdálenější rodinou," zmínil pro Deník Rovnost šlapanický kronikář Josef Kopecký.

Šafránková jezdila do Šlapanic také na srazy spolužáků. „Vím, že když měli šedesátiny, byla tady," sdělil Kopecký.

Herečka Libuše Šafránková (* 7. 7. 1953,  † 9. června 2021)
Zemřela brněnská rodačka Libuše Šafránková. Oblíbené Popelce bylo 68 let

Pravidelně jí posílal také výtisky šlapanického zpravodaje. „Poslední číslo v pátek, o dění ve městě věděla," doplnil kronikář.

Na brněnské konzervatoři, kde Libuše Šafránková v sedmdesátých letech studovala, zavlál ve středu odpoledne černý prapor.

Starostka Šlapanic Michaela Trněná.
Městem pro byznys na jižní Moravě jsou Šlapanice, uspěl i Hodonín a Slavkov

Pietní vzpomínku tam filmové Popelce věnují ještě při večerním hereckém a pěveckém večírku studentů. „Je to velmi smutná zpráva. Dozvěděl jsem se ji před chvílí. Vyvěšujeme černý prapor. V podstatě umírá mládí nás všech. Libuše Šafránková byla nádherná herečka a Popelku nám závidí celý svět,“ řekl Rovnosti ve středu krátce po třetí hodině odpoledne ředitel konzervatoře Pavel Maňásek.

Zpráva o úmrtí známé herečky rozesmutnila i Moniku Hamrlovou z Blažovic na Brněnsku. „ Občas jsem ji se sestrou ve Šlapanicích zahlédla. I pana Abrháma. Je mi moc líto, že takoví skvělí herci a lidé odcházejí,“ uvedla žena.