Péče o pleť a obličej je nesmírně důležitá. Pokud chcete mít pleť čistou, hladkou a bez černých teček a pupínků, měli byste se o ni pořádně starat. Každodenní pravidelné odličování je jasné, ale často ženám v jejich péči chybí takzvaná péče navíc, to znamená pleťové masky. Maska na obličej dokáže pleť pořádně vyživit, hydratovat a dokonce i zmatnit. Taková maska by se měla používat cca 1x týdně, pokud vám to na kosmetice neřeknou jinak. Každý obličej je jiný a stejně tak pleť, má jiné potřeby a i péče se u každého liší. Masky většinou nejsou nejlevnější a přitom to tak vůbec nemusí být. Stačí si udělat masku doma a hned budete přesně vědět, co v masce je a můžete si ji přizpůsobit podle svých potřeb. Domácí maska na obličej je levná, rychlá, jednoduchá a vážně účinná. Ukážeme vám, co všechno si do ní můžete přidat a na co se dané suroviny hodí. Ať už máte suchou, citlivou nebo mastnou pleť, každý si zde najde to pravé pro něj.

Přečtěte si také: Kokosový olej na pleť: zaručený tip, jak být krásná



TIP: domácí maska na obličej, která vám zachrání pleť

domácí maska na obličejFoto: pexels

Domácí maska na obličej může být vytvořena z různých ingrediencí a surovin, přičemž každý z toho je dobrá na něco jiného. Pojďme se podívat, z čeho si ji můžete vytvořit. Pamatujte, že masku byste měli vždy po vytvoření celou spotřebovat a nenechávat ani v lednici. Většinu ingrediencí máte všichni v lednici, protože se jedná o běžně používané věci, které možná dokonce i snídáte. A proč bychom se báli dát na obličej něco, co sami sníme? Je to přece to nejlepší.

Přečtěte si také: 7 tipů pro dokonalou pleť od modelek Victoria’s Secret

Domácí maska na obličej a možné ingredience:

Jogurt

Do masky vždy musíte přidat něco tekutého a jogurt je skvělou volbou, protože hydratuje, vyživuje a dodává potřebné živiny. Jogurt zároveň pleť zklidňuje a hodí se pro citlivou pokožku.

Med

Pokud toužíte po hladkém obličeji jako dětská prdelka, zvolte med a dejte přednost lučnímu.

Vejce

Znáte ty známé slupovací masky, které jsou ale pekelně drahé? Bílek udělá úplně stejnou službu a když ho necháte zaschnout, můžete slupovat stejně.

Skořice

Skořice je protizánětlivé koření plné antioxidantů, tak ho tam přidejte i pro tu vůni. Víte, že skořice posiluje imunitní systém?



domácí maska na obličejFoto: pexels

Cukr

Domácí peeling vytvoříte pomocí krystalků cukru, jen pozor – nedřete moc kůži. Cukr se hodí spíše na tělový peeling, ale když použijete třeba kokosový cukr, můžete ho použít i na obličej.

Káva

Nadrťte nebo namelte kávová zrna a máte výborný peeling, spíše ale opět na tělo.

Banán

Banán je výbornou ingrediencí, která způsobí hladkou a jemnou pokožku. Zkuste k němu přidat i chia semínka a budete mít super kombo. Banán výborně funguje jako přírodní sérum na jizvy.

Citron

Víte, že v Asii se citron na pleť používá při zesvětšťování kůže? Tam totiž není in opálení, naopak, co nejvíc bílá pokožka.



Jahody

Konečně něco, co má jemná zrníčka, která se hodí pro peeling obličeje. Rovnou s jahodou můžete vyčistit i zuby, krásně bělí.

Domácí maska na obličej je skvělá, vyzkoušejte ji a klidně ji dejte na pleť i dětem, které budou určitě chtít taky.

Přečtěte si také: Trápí vás suchá pleť? Vyzkoušejte těchto 7 triků!