Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pětibojařky Roubíčková s Novotnou byly na MS osmé ve štafetě, muži skončili devátí

Moderní pětibojařky Anna Roubíčková s Veronikou Novotnou obsadily na mistrovství světa v Káhiře osmé místo v zahajovací štafetě. Podobně se vedlo i Ondřeji Polívkovi s Martinem Bilkem, kteří skončili devátí.

Je nám líto, video expirovalo.
Štafeta pětibojařek ve složení Roubíčková - Novotná byla na MS osmá

Při premiéře na vrcholné seniorské soutěži se české reprezentantky v závodě jedenácti dvojic držely po polovině na dohled čtvrtému místu, ale nevyšel jim parkur. Zvítězily Iryna Prasjancovová a Volha Silkinová z Běloruska před Ruskami a Maďarkami.

"Holky dostaly poměrně složité koně, kteří měli problémy už v testovací jízdě," konstatoval reprezentační trenér Jakub Kučera a ohledně parkuru vyjádřil obavy i do dalšího průběhu šampionátu.

"Koně jsou tu naprosto nevyrovnaní. Upřímně mě vyděsily výsledky toho oficiálního testu, kde z padesáti koní jich šestadvacet při přezkoušení vůbec nedošlo do cíle ani s vlastním jezdcem. Nepamatuji si, že by se někdy něco takového stalo na mistrovství světa. Uvidíme, jak to bude vypadat v dalších dnech," uvedl.

Před závěrečnou kombinací běhu se střelbou klesly Češky na osmou pozici a už ji udržely.

Polívka s Bilkem zaváhali v šermu

O lepší výsledek se muži v Káhiře připravili už v šermu, v kterém předčili jen dvě dvojice. Nejlépe jim naopak vyšel parkur a v závěrečné kombinaci střelby z laserové pistole a běhu byli pátí.

"Strašné zklamání dneska," litoval Bilko. "Pětiboj je o pěti disciplínách a my jsme bohužel jednu pokazili. Vinou mého špatného šermu jsme se odsunuli na zadní pozice a tam jsme se drželi celou dobu," konstatoval.

Závod čtrnácti týmů vyhráli Rusové Alexander Lifanov a Maxim Kuzněcov před Korejci a Číňany.

Ve čtvrtek je na programu kvalifikace žen. O účast v hlavním závodě budou bojovat Barbora Rajnoch a Roubíčková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články