Proměny Vyškova představují pohledy architektů i studentů

TISKOVÁ ZPRÁVA
Proměny Vyškova představují pohledy architektů i studentů
 

 
 

Vyškov, 9. června 2021 – Multifunkční prostor spojující význam tržnice i místa k setkávání, odpočinku a občerstvení. Tak vidí dnešní kamennou městskou tržnici na konci Sušilovy ulice ve Vyškově studenti architektury. Své nápady, jak architektonicky uchopit vybraná místa ve městě, opět prezentovali na výstavě Proměny Vyškova. Do 27. června jsou v sále Muzea Vyškovska k vidění také probíhající či plánované investiční záměry města.

Výstava Proměny Vyškova se koná každoročně už 28. sezónu. Studie projektantů a architektů ukazují, jak se město vyvíjí a proměňuje. „Letos si může veřejnost prohlédnout především plán na obnovu Nového zámku, řešení úprav Nádražní ulice, modernizaci kina Sokolský dům nebo třeba zpevnění polní cesty ve směru na Pustiměř,“ zmínil městský architekt Zdeněk Pospíšil některé z vystavených projektů.

Plánované a realizované úpravy městského prostoru doplňují práce mladých tvůrců, kteří na objednávku města každoročně zpracují své vize daného místa. Letos se zaměřili především na prostor tržnice na náměstí Obránců míru nebo na využití areálu bývalého pivovaru. „Studentské návrhy jsou pro nás inspirací a už několikrát byly rozpracovány do projektů, které se realizovaly,“ připomněl jejich význam městský architekt. 

Výstavu jako každý rok připravuje odbor územního plánování a rozvoje Městského úřadu Vyškov. „Koronavirus a všechna omezení mnoho měsíců zasahovaly do chodů měst, firem, do lidských životů, bořily naše pracovní i osobní návyky. Také ve Vyškově jsme museli utlumit mnohé naše plány a vize, pevně věřím, že se k mnohým záměrům můžeme pomalu vracet,“ prohlásil starosta Vyškova Karel Jurka.

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 9.6.2021 / 9.6.2021

Počet návštěv: 686
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém