Hlavní obsah

Ferrari má nového šéfa, má vést přechod značky k elektrickému pohonu

Italský výrobce supersportů Ferrari má nového šéfa. Firmu bude od září řídit 52letý Benedetto Vigna a povede značku na cestě k elektrickému pohonu. Dosud pracuje ve vedení firmy STMicroelectronics a zaměřuje se tam na automobilový průmysl.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Na funkci ředitele Ferrari v prosinci rezignoval z osobních důvodů Louis Camilleri, který automobilku vedl od července 2018, kdy nečekaně zemřel generální ředitel Sergio Marchionne. Camilleri se k elektrickému pohonu vozů Ferrari stavěl skepticky. Konkrétněji, nedovedl si představit, že by firma prodávala pouze elektromobily.

Předseda správní rady John Elkann, který Ferrari dočasně vedl, konstatoval, že „Vignu s potěšením vítá jako nového generálního ředitele”. Elkann je vnukem Gianniho Agnelliho. Rodina Agnelli Ferrari ovládá prostřednictvím investiční společnosti Exor.

Jde to i bez turba. Ferrari s laděním atmosférického dvanáctiválce nekončí

AutoMoto

„Jeho hluboké znalosti technologií, které jsou hnací silou změn v našem odvětví, a jeho osvědčené schopnosti v oblasti inovace, obchodu a vedení Ferrari ještě posílí,” konstatoval Elkann. Ferrari už nabízí hybridní modely. První plně elektrická auta automobilka slíbila na rok 2025 s tím, že budou zajímat nové generace.

Vigna vedení Ferrari převezme 1. září. Na konci srpna odejde ze společnosti STMicroelectronics, v níž vede největší a nejvýnosnější divize a kde zasedá i ve výkonné radě.

Foto: Ferrari

Benedetto Vigna

Reklama

Související články

Ferrari se vrátí do vrcholné třídy Le Mans

Italská automobilka Ferrari oficiálně potvrdila účast v sérii vytrvalostních závodů WEC, a tedy i návrat do královské třídy v závodě 24h Le Mans. V roce 2023...

Výběr článků

Načítám