InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Očkovací centrum v Táboře otevře i v neděli

TÁBOR – Na nezájem mladých lidí o vakcínu proti covidu si v táborském očkovacím centru stěžovat nemohou. V pondělí 7. června zde bylo zaregistrováno 1540 lidí ve věkové skupině od 16 do 30 let, kteří zatím neměli potvrzený termín. „Stojí za tím určitě chuť cestovat na prázdniny a dovolené," říká ředitel táborské nemocnice Ivo Houška. Celkem bylo v pondělí zaregistrováno 1900 lidí všech věkových skupin, kromě uvedené nejmladší kategorie také 270 lidí ve věku 30 – 35 let a 80 zájemců v kategorii 35 – 80 let. „Termínu se dočkají určitě brzy, dostali jsme vakcíny navíc a celkem máme na tento týden kolem 8200 dávek. Proto otevřeme očkovací místo kromě soboty poprvé i v neděli," dodal Ivo Houška.



V očkovacím centru v tělocvičně v Kvapilově ulici se očkuje denně od 8 hodin, vždy až do vyčerpání počtu dávek. To je ve všední dny někdy až kolem osmé večer, o víkendu se předpokládá provoz do šesti, na sobotu i neděli je objednáno 1170 klientů.

S neplnoletými klienty, kteří by přišli sami bez souhlasu rodičů, se koordinátorka očkocentra Jana Burdová zatím nesetkala. „To nás čeká asi o víkendu. Ve věkové skupině 16 – 30 se termíny přiřazují od nejstarších zájemců, takže ti nejmladší je dostávají až nakonec. Mladí lidé od 16 let nemusí mít při očkování ani souhlas rodičů, ani přítomnost zákonného zástupce a ani doporučení pediatra. Můžou přijít sami," říká Jana Burdová. Podle úterního vyjádření hejtmana Martina Kuby čekalo na svůj termín kolem deseti tisíc zaregistrovaných Jihočechů. Na všechny by se mělo dostat během dvou až tří týdnů.

Táborské očkocentrum zatím netrpí ani kritickým nedostatkem zdravotníků a administrativních sil, což některá centra v republice hlásí. „S čerpáním dovolených sice začíná být situace o něco horší, ale krizový manažer města Tábora pan Semrád má ještě nějaké dobrovolníky v záloze a vypomoci může i nemocnice. Zapotřebí jsou hlavně lidé pro administrativní úkony. Myslím ale, že ten nápor potrvá ještě pár týdnů a od druhé půlky července už bude volněji," uzavírá Jana Burdová.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nedávno jsem v jakési odborné studii četl, že když někdo prodělal covid, není očkování vůbec nutné.

    Vloženo 10.6.2021 14:56:07

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Není. A pozor, na očkování na Covid už je známa spousta úmrtí!!! Vše se dá dohledat a osobně o takovém případu vím. Smutné...

      Vloženo 10.6.2021 21:13:22

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Je teď už jen a jen business.

        Vloženo 11.6.2021 12:34:22

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace