Vodárna Plzeň prodloužila vodovod v Křimicích

blank

Společnost vystavěla kilometrový vodovod za téměř 10 milionů korun. Na něj se v Plzeňské a Minské ulici postupně připojuje zhruba 30 nemovitostí. 

„O vodovod jsme usilovali asi deset let. Jediným zdrojem vody v této části Křimic byly studny, kde není kvalita vody stoprocentní,“ řekl starosta Křimic Vít Mojžíš. Na akci přispěl i stát šesti miliony prostřednictvím Národního programu Životní prostředí.

Akce trvala půl roku a skončila letos v dubnu. Kromě samotného položení potrubí se řešil průzkum, vytýčení inženýrských sítí, zemní práce, tlakové zkoušky, proplach a desinfekce potrubí, úpravy komunikace, geodetické práce a další, uvedla firma. „Jsme rádi, že jsme mohli prodloužení vodovodu v Křimicích realizovat,“ doplnil generální ředitel Vodárny Plzeň Jiří Kozohorský.

Vodárna Plzeň před několika týdny oznámila, že letos proinvestuje stovky milionů korun. Společnost například pokračuje s výstavbou Retenční nádrže Vinice, zahájí rekonstrukci Roudenského kanalizačního sběrače a začne s druhou etapou odkanalizování Lhoty.

Scroll to Top