bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Reichel míří do NHL! Tříletou smlouvu má i slovenský talent

10. června 2021, 12:34

Adam Bagar

Po světovém šampionátu v Rize podepsali hned dva naši sousedé tříletý nováčkovský kontrakt s klubem NHL. Slovenský obránce Samuel Kňažko s Columbusem, německý útočník Lukas Reichel (na snímku) s Chicagem.

„Jsem šťastný, že jsem mohl podepsat smlouvu se svým oblíbeným klubem. Ale vím, že je přede mnou ještě dlouhá cesta a musím dál tvrdě pracovat,“ hlásí 19letý hokejista, který je synovcem bývalého českého reprezentanta Roberta Reichla.

Lukas má za sebou už dvě sezony v elitní německé DEL. Za Eisbären Berlín odehrál dohromady 89 zápasů s parádní bilancí 56 bodů (24+32), za 47 utkání uplynulého ročníku stihl nastřílet 12 branek, navrch přidal 20 nahrávek a řekl si o nominaci na MS.

Při premiéře na velké akci si vedl rovněž velmi dobře, v devíti utkáních zapsal dva góly a čtyři asistence a pomohl Němcům k postupu do semifinále. Nyní se sedmnáctka loňského draftu zámořské NHL pokusí prosadit v nejlepší hokejové lize světa.

„Lukas udělal ve své druhé sezoně mezi profesionály obrovský pokrok a jeho přechod do Severní Ameriky je dalším logickým krokem pro jeho další vývoj,“ hlásí generální manažer Blackhawks Stan Bowman na adresu talentovaného útočníka.

Tříletý nováčkovský kontrakt v NHL podepsal také slovenský talent Samuel Kňažko. Jeden ze dvou draftovaných Slováků v roce 2020 kývl na nabídku Columbusu. Blue Jackets si šikovného obránce vybrali loni ve třetím kole jako 78. hráče v pořadí.

18letý hokejista má za sebou tři sezony v mládežnických týmech finského TPS Turku, na první soutěžní start mezi muži zatím čeká, ale po šampionátech osmnáctek a dvacítek se představil i na MS v Rize, kde za Slovensko odehrál všech osm utkání.

Před pár dny se dočkal i další účastník uplynulého šampionátu Anton Lundell. Ten se upsal Floridě, která si jej loni vybrala z 12. místa. 19letý útočník sehrál už tři sezony mezi finskou elitou, v Rize pomohl Suomi ke stříbru sedmi body (4+3) v deseti duelech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.