Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrála sexuální oběť i němou školačku. Příběh Australanky (32) nápadně připomíná Barboru Škrlovou

Autor: pk - 
10. června 2021
13:35

Používala desítky jmen, dělala němou, vydávala se za princeznu, gymnastku či oběť sexuálního násilí. Samantha Azzopardiová (32) hrála nakonec 14letou školačku, ale australský soud ji poslal za mříže jako dospělou!

Fantazie nejslavnější australské podvodnice neznala mezí. Už v devatenácti byla obviněna z pokusu o podvod, ale její skutečná kariéra začala v roce 2013 v irském Dublinu, kde po zadržení police předstírala němou 14letou školačku, byť byla o 11 let starší.

Po odhalení její pravé identity byla ihned deportována domů do Austrálie. Jen o rok později přišla v kanadském Calgary na policii a oznámila, že se jmenuje Aurora Hepburnová a že byla unesena. A aby neustále neměnila svůj věk, tvrdila opět, že jí je čtrnáct. Policejní šetření vymyšleného únosu vyšlo na 6 milionů korun! A následovala další deportace.

Samantha teď zkusila štěstí doma v Austrálii. „Řekla mi, že je švédská šlechtična Annika Dekkerová,“ vzpomíná jedna svědkyně. Jindy zase tvrdila, že je ruská gymnastka a celá její rodina spáchala sebevraždu. V říjnu 2019 potkala v Melbourne francouzské manžele a nechala se od nich najmout jako au pair, s tím, že jí je 18. Hned v listopadu vzala jejich dvě děti (10 měsíců + 4 roky) a odvezla je do 150 kilometrů vzdáleného města Bendigo! Tam se Samantha vrátila k »osvědčeným« 14 rokům věku a tvrdila, že ji sexuálně zneužívá vlastní strýc.

To už bylo moc i na místní soudy a Samantha byla v květnu odsouzena na dva roky do vězení za únos dětí. „Trpí těžkým rozdvojením osobnosti a velmi vzácnou formou mýtologie. Jde o poruchu, která se vyznačuje lhaním a fantazírováním,“ říká psycholožka Jacqueline Raková, která Samathu vyšetřila.

Jako Barbora Škrlová

Příběh připomíná českou kauzu Kuřim z roku 2007, ve které třicetiletá Barbora Škrlová vystupovala jako 13letá Anna nebo stejně starý Adam. Později byla odsouzena na pět let a podmíněně propuštěna v roce 2012.

Video  10 let od kauzy Kuřim: Matka tyranka, Šklová jako Anička a mučení dětí pod vlivem sekty  - David Vaníček, archiv Blesku, ČTK
Video se připravuje ...

Mladá žena se vydávala za nezletilé oběti. Mladá žena se vydávala za nezletilé oběti. | Facebook. O. Požár

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi