Japonskem inspirované barvy budou dokonale sedět s funkčním řešením nábytku. Vsaďte na zemité odstíny, minimalistické doplňky a čistý vzhled. Atmosféru dotvoří tapety nebo plakáty s přírodními motivy, ale i symbolika pomocí kamenů či dřeva.

Japandi u vás doma

Jak dokonale doladit domácnost v duchu Japandi? Pokud už jste vyzkoušeli skandinávský minimalismus, stačí jen interiér obohatit dalšími kousky. Zkombinujte to nejlepší z obou směrů.

Skandinávský styl dbá na funkčnost a minimalismus. Typickými prvky jsou dřevo, kov a zemité barvy, jako je béžová, bílá a odstíny šedé. Nábytek nemusí být perfektní a pravidelný, nedokonalosti jsou vítány. Nebojte se použít různé dekorace na zeď a textilie jako koberečky či deky. Sever je nakloněný vytvoření hřejivého světla i pomocí zrcadel a svíček.

Wabi-sabi styl v sobě skrývá nedokonalost, kterou u interiérových objektů dokonce vyzdvihuje. Nedbale opracované dřevo je tedy vytouženým výsledkem. Barvy, na které byste se měli zaměřit, hledejte v matném odstínu – převládat by měla šedá, béžová, hnědá, zelená, ale také bílá a černá.