Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kauza Lidový dům: Ve sporu ČSSD a dědiců právníka Altnera předvolal soud důležité svědky

Autor: ČTK - 
11. června 2021
06:51

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes bude projednávat spor mezi dědici zemřelého právníka Zdeňka Altnera a vládní stranou ČSSD. Podle původního verdiktu, který zrušil Nejvyšší soud, měla sociální demokracie dědicům vyplatit přes 300 milionů korun za právní služby, které jí Altner poskytl ve sporu o její sídlo, Lidový dům. ČSSD nárok odmítá.

Smlouvu o zastupování ČSSD uzavřel s Altnerem v roce 1997 tehdejší šéf strany, současný prezident Miloš Zeman. Sociální demokracie následně ve sporu o Lidový dům uspěla.

Obvodní soud Altnerovi přiznal za jeho služby 18,5 milionu korun a také smluvní pokutu 318 milionů, rozsudek však Nejvyšší soud zrušil. V rozhodnutí uvedl, že smluvní ujednání o odměně pro Altnera za právní služby nebylo dostatečně určité. Není podle něj také jasné, co konkrétně advokát pro stranu vykonal. Altner již zemřel, odměny se nyní domáhají jeho potomci Patrik a Veronika.

Na programu dnešního jednání je výslech čtyř svědků, mimo jiné Barbory Snopkové, která se v dané době starala sociálním demokratům o stranickou pokladnu, nebo notáře Václava Halbicha, jenž loni za práci, kterou odvedl pro ČSSD ve sporu o Lidový dům, vysoudil 16,8 milionu korun.

Pepicek1953 ( 11. června 2021 14:18 )

být to někdo jiný a né kamarádi ham Hamáčka tak tam už dávno nastoupila rota exekutorů

Michal Snobl ( 11. června 2021 10:32 )

Tak to doufejme, že působením Zemana na hradě nebudou následky podobné.

Covid_19 ( 11. června 2021 10:14 )

následky působení Zemana v ČSSD budou drahé..... jeho sen o zničení ČSSD se asi splní, pomsta je pro Zemana to nejdůležitější v jeho životě

ingmarie ( 11. června 2021 10:08 )

Socani to doteď z vládních pozic tak dlouho protahovali , až si začali myslet , že to ůplně zametou pod koberec. Všechno jen proto, že nažvejklé trubky z vedení strany kdysi podepsaly extrémně nevýhodnou smlouvu , kterou zjevně nikdy nehodlaly plnit

doktormediciny ( 11. června 2021 08:58 )

Mne se to jevi z jine strany...Tady litaji miliony.To ostatni vysokoskolaci
jakoby chodili o zebracke holi..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa