fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

240 650 fitness kotelna

Ital Filippo Zana vyhrál Závod míru U23

07. června 2021 - 07:48

Zpět na seznam článků

Konečné pořadí

Ital Filippo Zana vyhrál Závod míru U23

Ital Filippo Zana vyhrál Závod míru U23 zdroj foto: Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky

Italský reprezentant Filippo Zana se stal vítězem letošního Závodu míru U23 Grand Prix Jeseník. V dnešní těžké a slunečné závěrečné třetí etapě, která měla start i cíl v Jeseníku a měřila 168 kilometrů, si bezpečně pohlídal svůj náskok, který si vybudoval v sobotní etapě končící na Dlouhých stráních. Etapu vyhrál francouzský jezdec Axel Laurance, za ním skočili Wessel Krul z Nizozemí a Slovák Lukáš Kubiš. Z našich jezdců skončil dnes nejlépe 11. Mathias Vacek, v konečné klasifikaci obsadil v závodu seriálu Nations Cup Vacek šesté místo.

V minulých letech se většinou v závěrečné etapě ještě pořadí hodně míchalo, tentokrát nikoliv. Přestože závodníci museli opět zdolávat nepříjemná stoupání a na trati bylo minimum míst, kde by se dalo odpočinout tak o etapový vavřín bojovala hodně velká skupina.

V průběhu náročných kilometrů tomu nic nenasvědčovalo. Jezdci byli hodně aktivní, peloton se neustále natahoval, dělil, ale zase i sjížděl. V sobotní etapě si závod prohráli Norové a dnes to chtěli odčinit. V každém úniku měli nejpočetnější zastoupení a neustále útočili. Hned na druhé vrchařské prémii z našich zaostali Pavel Bittner a Petr Kelemen, ale nakonec se i oni dokázal dotáhnout na čelo a na poslední vrchařské prémii dokonce usiloval Kelemen o definitivní zisk modrého trikotu pro nejlepšího vrchaře, získal jeden bod za páté místo a před něj se dostal Němec Hessman.

Asi třicet kilometrů před cílem se postupně zformovala šestičlenná skupina, v níž měli trojnásobné zastoupení Norové, ale při posledním stoupání na Rejvíz je hlavní skupina dostihla a ve sjezdu co cílového města si již nikdo další náskok nevybudoval. Bylo tedy jasném, že rozhodne hromadný spurt a v něm český celek sázel na vítěze první etapy Bittnera. Ten si vybudoval velice slibnou pozici, ale v poslední zatáčce jej jeden ze soupeřů poslal na ochranný plůtek a bylo po nadějích. „Bylo to dost tvrdé, ale naštěstí jsem neskončil na zemi, jen mám naraženou roku," byl rozmrzelý Bittner.

Ve vedoucí skupině přijel i Mathias Vacek, a to znamenalo udržené postavení v elitní desítce. "Hlavně první polovina etapy byla hodně nervózní a bylo to dost tvrdé. Stále někdo odjížděl, ale Italové to kontrolovali. Na druhé vrchařské prémii ujela skupina, kde jsme zastoupení neměli a museli si sjet sami. S tím, jak jsem při své premiéře v kategorii U23 dopadl, jsem nadmíru spokojen," okomentoval šestou příčku Vacek. 

Spokojen byl i reprezentační kouč Tomáš Konečný. „Chtěli jsme vyhrát etapu a někoho mít v desítce. Obojí se podařilo, tak bych to hodnotil velmi pozitivně. Navíc jsme měli velmi mladý tým, všichni kluci mohou jet i příští rok. Je to nesmírně náročný etapák a dokud není závod v cíli, tak není nic rozhodnuto," zdůraznil Konečný.

Výsledky:3. etapa: Jeseník - Jeseník (163 km): 1. Laurence (Fr.) 4:07:40, 2. Krul (Niz.), 3. Kubiš (SR), 4. de Pooter (Belg.), 5. Hansen (Dán.), 6. Hvideberg ((Nor.), ...11. M. Vacek, 14. Bouček všichni stejný čas, 34. Bittner +13, 43. Řepa +2:48, 47. Petr Kelemen +3:48, 54. J. Ťoupalík (všichni ČR) +5:15.

Konečné pořadí: 1. Zana (It.) 10:42:20, 2. Hočevar (Slovin.) +1:10 3. Clynhens (Belg.) +1:12, 4. Klückers (Luc.) +1:19, 5. Bögli (Švýc.) 1:46, 6. M. Vacek +1:48, ...16. Bouček +4:28, 25. Bittenr +6:28, 34. Petr Kelemen +10:00, 35. J. Ťoupalík +10:38, 40. Řepa +12:09.

Autor: red., Jesenická cyklistika, zdroj foto: Závod míru U23 / Course de la Paix U23 Grand Prix Jeseníky

Fotogalerie

Ital Filippo Zana vyhrál Závod míru U23  zdroj foto: Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky

Související články

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.