Hlavní obsah

Haute couture kolekce od libanonského návrháře Zuhaira Murada

Zuhair Murad patří mezi nejznámější libanonské návrháře. Jeho šaty si oblékají na slavnostní události celebrity po celém světě. Jaké byly Muradovy začátky a jak vypadá jeho haute couture aktuální kolekce pro období jaro/léto 2021?

Foto: Profimedia.cz

Kolekce Zuhaira Murada

Článek

Zuhair Murad se narodil v roce 1971 v libanonské vesnici Ras Baalbek. Po střední škole se vydal do Paříže, aby získal vysokoškolský diplom v oblasti módy. Jeho prvotřídní módní kousky z nákladných materiálů si okamžitě našly své příznivce. Již v roce 1997 si proto mohl otevřít svůj první ateliér v Bejrútu.

O čtyři roky později představil svoji kolekci v rámci prestižního pařížského týdne módy s podtitulem Haute couture. V roce 2012 se stal oficiálně součástí francouzské Federation de la Haute Couture et de la Mode a objevil se vedle francouzských módních domů v hledáčku světových celebrit. Jeho šaty s radostí oblékají například zpěvačky Adele, Taylor Swiftová, Jennifer Lopezová, Katy Perry, Fergie či Miley Cyrusová.

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Styl

Kromě večerních šatů patří do jeho portfolia také svatební šaty. Ve svůj svatební den si je například oblékla i brazilská herečka Sofia Vergara.

Nejnovější kolekce Zuhaira Murada je přesně taková, na jakou jsou jeho zákazníci zvyklí. Plná zdobných rób z prémiových materiálů. Kromě drobných flitrů a krystalů šaty a overaly zdobí například i barvená pštrosí pírka.

Vedle klasických velkých večerních šatů návrhář do své kolekce zahrnul i nápadnější kousky v podobně overalů kopírujících siluetu těla či třpytivá body doplněná tylovým kabátkem.

Z barev převažují jemné pastelové odstíny. Kromě odstínů béžové také jemně fialová, modrá a šalvějová. Na modely Zuhaira Murada se můžete podívat v galerii.

Reklama

Související články

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Svatební šaty od Elieho Saaba jsou snem, který se splní jen malému procentu žen. Tento libanonský návrhář, proslulý svými opulentními a zdobnými modely, je...

Výběr článků

Načítám