Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nosková v juniorce došla až do finále, může navázat na Mandlíkovou

Nejen Barbora Krejčíková, ale také Linda Nosková bude hrát na Roland Garros finále. V juniorské dvouhře šestnáctiletá hráčka zdolala čtvrtou nasazenou Rusku Dianu Šnajderovou 1:6, 6:3, 6:3 a může se stát první českou juniorskou grandslamovou šampionkou od roku 2014, kdy na US Open triumfovala Marie Bouzková.

Linda Nosková
zdroj: Instagram.com/lindynoskova

V Paříži může Nosková navázat na Hanu Mandlíkovou, která tu mezi juniorkami získala titul v roce 1978. Finále si česká juniorka na Roland Garros naposledy zahrála v roce 1989, kdy Eva Švíglerová prohrála s Američankou Jennifer Capriatiovou 4:6, 0:6.

"Je to skvělý pocit, tohle se neděje každý den. Je to výjimečný zážitek a budu se snažit to dohrát ve finále do konce a být grandslamovou vítězkou," řekla Nosková, která napodobila na pařížské antuce čtvrteční úspěch Barbory Krejčíkové. "Potkaly jsme se v šatně a gratulovala jsem jí. Přála bych si české dvojnásobné vítězství, to by bylo úchvatné," uvedla Nosková.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková: Po prvním setu jsem změnila hru a zafungovalo to

Nadějnou hráčku připravuje od loňska trenér Tomáš Krupa, který dovedl do světové desítky Tomáše Berdycha a vedl mimo jiné i Karolínu Plíškovou. "Vidí chyby důkladněji a rozebírá to se mnou, díky tomu můžu pracovat na svém zdokonalení víc než dřív," řekla Nosková.

Zlepšení se projevilo už letos v březnu, kdy vyhrála v Bratislavě dva turnaje ITF žen. "Nabrala jsem úderovou jistotu. Díky tomu, že si jsem jistá, tak mám i větší sebevědomí, což mi pomáhá. Hlavně si jdu pro svoje míče, buduji hru a to, jak bude výměna vypadat," řekla Nosková.

S o rok starší Šnajdrovou sice Nosková za 18 minut prohrála úvodní set, po ztrátě podání i v úvodu druhé sady se ale dokázala oklepat a semifinálový duel otočila. "V prvním setu mě překvapila, ale snažila jsem se hrát svoji hru a chodit do toho první," řekla Nosková, jež se ve finále utká s další Ruskou Erikou Andrejevovou.

Stejně jako Krejčíková bojovala Nosková i o finále čtyřhry, ale na rozdíl od zkušenější krajanky neuspěla. Spolu s partnerkou Victorií Jiménezovou z Andorry prohrála v semifinále s rusko-maďarskou dvojicí Maria Bondarenková, Amarissa Kiara Tóthová.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články