InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jakub Oudes přivezl ze světového šampionátu patnácté místo

 Autor: Foto Joerg Mitter

    Autor: Foto Joerg Mitter

Jakub Oudes má za sebou další sezonu ve sjezdu v ledovém korytě. Stejně jako ostatní sporty byl i Crashed Ice poznamenán koronavirem a písecký závodník stihl v rámci mistrovství světa pouze tři závody. Devětadvacetiletý jezdec hodnotí své vystoupení na šampionátu v Rusku pozitivně. ,,Skončil jsem celkově na patnáctém místě, za které jsem teď zpětně rád, protože při druhé tréninkové jízdě mě chytla záda a místo trénování jsem chodil po doktorech a fyzioterapiích, tak abych do závodu potažmo kvalifikace mohl vůbec nastoupit,“ vysvětluje bývalý hokejový rozhodčí. Závody v ledovém korytě jsou hodně nebezpečné a tak není divu, že se ani Jakubu Oudesovi nevyhýbají zranění. ,,Měl jsem zatím největší úraz kolene, klasicky vazy a meniskus. Jako svědek jsem byl u pár zlomenin a asi nejvíc nepříjemné, co jsem viděl, bylo nožem přejeté koleno,“ vzpomíná. Další sezona je zatím velká neznámá, ale písecký milovník extrémních sportů má jasno. Chce zůstat v elitní skupině a nezranit se.

Jak byste zhodnotil letošní sezonu?

Letošní sezona se hodnotí těžko, byla zvláštní, krátká, ale ne tolik sportů letos sezonu mělo, takže jsme za ni rádi. Letos jsem absolvoval dva závody v Rakousku a jeden finálový v Rusku. Bohužel letos nemohu úplně říct, že by se mi dařilo. Ze začátku to vypadalo, že do sezony ani nenastoupím z důvodu, že jsem si tři měsíce před sezonou opět poranil koleno a nějak se mi nedařilo léčení. A když už se mi podařilo do sezony nastoupit, tak v prvním závodě jsem byl v druhém kole diskvalifikován za nebezpečný, nedovolený kontakt a v druhém závodě byl zase ten kontakt na mě a dvakrát jsem z Rakouska odjížděl poměrně zklamaný, protože cíl byl jinde. Co mi tedy v Rakousku zlepšilo náladu, bylo vítězství ve smíšeném skupinovém závodě, kdy jedeme v korytě 4vs4, to znamená, že naráz jede celkem osm jezdců. To byl velký úspěch pro náš český tým ve složení Oudes, Náhlovský, Urban, Vimmerová.

Komlpletní rozhovor s Jakubem Oudesem najdete v aktuálním vydání Píseckých postřehů. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace