Kroměříž: Chovatelé psů mohou využít modernizované agility hřiště ve Vážanech

11.06.2021 15:47

Kroměřížská radnice vylepšila vážanské agility hřiště. „Volně přístupná plocha je k dispozici široké veřejnosti pro sportovní vyžití a majitelům psů jako cvičiště. Věřím, že nově opravený prostor pro trávení volného času jeho uživatelé ocení,“ sdělila místostarostka Daniela Hebnarová.

Kroměříž: Chovatelé psů mohou využít modernizované agility hřiště ve Vážanech
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Hřiště v místní části Vážany vzniklo v roce 2014. Jeho vybudováním se vyřešila tehdejší potřeba rekultivovat bývalou skládku i vyhovět požadavkům obyvatel Vážan a sídliště Zachar na vybudování volnočasového prostoru.

Nové dřevěné prvky z akátového dřeva nahradily původní vybavení cvičiště, které již bylo díky působení povětrnostních vlivů v nevyhovujícím stavu. Uživatelé tu nyní najdou například proskakovací kruh, divoký slalom, tunel, kladinu či áčko.

„Některé překážky ještě projdou drobnými úpravami povrchu a všechny doplní informační tabule s pokyny, jak je využívat. V plánu je také natočení instruktážních videí k jednotlivým překážkám, která by mohli zájemci a uživatelé hřiště shlédnout on-line na telefonu díky QR kódu rovněž umístěnému na tabulích. Další informační tabule s provozním řádem, pokyny a odkazem na další odpočinkové areály ve městě budou u vstupů na hřiště,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

„Definitivně hotovo by mělo být o prázdninách,“ dodala Iva Káňová, projektová manažerka radničního odboru regionálního rozvoje. Kompletní oprava bude stát zhruba 330 tisíc korun. Město požádalo o poskytnutí dotace Nadaci ČEZ, která každoročně vypisuje grantové řízení s názvem Oranžové hřiště, ovšem neuspělo - nadace se při rozdělování financí letos zaměřila na menší obce s nižšími rozpočty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…