Luxusní dovolené, odmítnuté britské vízum, ale i obvinění z nevěry. Co všechno zaznělo u soudu, který řeší rozpad manželství zakladatele Alzy Aleše Zavorala?

Jak vypadalo posledních téměř deset let manželství jednoho z nejbohatších a zároveň i nejtajemnějších miliardářů Česka Aleše Zavorala, se blíže ukázalo u pátečního soudního stání. Na něm soudkyně rozhodovala o případném přiznání výživného manželce Lidiji. A jestli si i naprostý laik mohl odnést nějaký jednoznačný dojem, pak je to ten, že „velké lásce“ mezi oběma exmanželi je skutečně konec. Na jednání, na které Aleš Zavoral vyslal pouze svou právní zástupkyni, padala z obou stran obvinění z nevěry, výčitky z dlouhodobého ponižování, ale také se třeba ukázalo, kam a jak často pár jezdil na dovolenou nebo jak bývalá manželka 12. nejbohatšího Čecha nyní žije.

Lidija Zavoralová nechala INFO.CZ už v první části exkluzivního rozhovoru nahlédnout do téměř desetiletého manželského vztahu s jedním z nejbohatších mužů Česka, zakladatelem e-shopu Alza.cz Alešem Zavoralem. Než ověříme některá závažná obvinění z další části tohoto rozhovoru, přinášíme informace z pátečního soudního jednání, které rovněž vytvářejí obrázek toho, jak to fungovalo ve svazku „českých Bezosových“. Soud rozhodoval o případném přiznání výživného manželce, jednání však bylo odročeno. 

Před soudem Zavoralová zopakovala řadu obvinění, která zazněla i během našeho rozhovoru. Stěžovala si například na svou finanční situaci z doby, kdy jako úspěšná podnikatelka žila po boku svého manžela. „Ano, měla jsem sice neomezenou kreditní kartu. A manžel mě nabádal, abych si na ni kupovala drahé boty, oděvy. Já jsem ale chtěla místo toho dostávat zaplaceno za svou práci pro Alzu, kde jsem pracovala jako koučka manažerů. Šlo mi o to mít své vlastní peníze – ne být závislá na libovůli manžela, který mi podle nálady a toho, jak jsem se chovala, měnil výdajové limity.“

Zbytek textu je pro předplatitele
dále se dočtete:
  • Proč se Zavoralová divila, že ji v autě za miliony nepustí do Británie?
  • K čemu donutila tenisové trenéry, aby prý dokázala, že s nimi nemá poměr?
  • Proč soudu vysvětlovala, že přišla v šatech "za 120 korun"?
sinfin.digital